Sömestr tatilimizde kahvaltıları çeşitlendirme girişimlerimizi anlatıyor fotoğraflar.Bu ilk fotoğrafta peynir (dilediğiniz ezilebilir herhangi bir peynir çeşidi olur),bir iki diş sarımsak, suda bekletilip yumuşatılmış ve minik doğranmış kuru domatesler, zeytinyağı, limon suyu ve toz kırmızı biber karışımı var. Arkadaki aromalı zeytinyağında, taze biberiye, taze kekik, çuşka biber uyumakta.
Selanik gevreği bütün tatlımsı hallerine karşın haşlanıp ezilmiş yumurta sarısı, oda ısısında tereyağı, çay kaşığının ucuyla hardal, zeytinyağı, maydonoz ve tuzdan oluşan sürmelikle şaşırtıcı bir uyum sağladı.
Burada başrolü ceviz ve tahine verdik. Ben pek sevmedim, neden derseniz tahini illa pekmezle yeme taraftarıyım da ondan. Ama tahin severler için göz kırpsın istedim. Çekilmiş ceviz, tahin, zeytinyağı, sarımsak, tuz, azıcık ekmek kırıntısı, toz kırmızı biberle.
işte bu sensin ablacımm:)
YanıtlaSilharikasınn:)
bir kahvaltı masalı ile taht kurdun şu kalbime :))
Kahvaltı alternatiflerine bayılırım...Ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık her biri ayrı bir güzellikte olmuş.. sevgiler
YanıtlaSil$_$ Türkiye'de okusam bana koli yapar yollarmıydın narince teyze :D ( arsızlıkta son nokta çünkü şu an köpekler gibi aç öğrenci halleri)
YanıtlaSilBirbirinden lezzetli tatlarla tatiliniz şenlenmiş:))
YanıtlaSilYeni dönemde başarılar dilerim.
Ellerinize sağlık, afiyetler olsun.
Necla ablacım bayıldım kahvaltı güzellerine:). Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle:)).
aslı
Merhaba ben blognun yeni izleyicisiyim.İsmini ve yaptığın şeyleri çok beğendim.Bende blogma seni bekliyorum sevgiler.
YanıtlaSilAnlaşılan tatilde Necla'cığım çok yorulmuş. Ne güzel şeyler çıkmış ama ortaya. Ellerin dert görmesin!
YanıtlaSilSürsürler benim her öğün favorim olabilir. Bayılırım.
YanıtlaSilNeredesin şekerciğim,çok ara verdin dön artık:)
YanıtlaSilsarılıp öperim seni...
Merhabalar. Bir paylaşımda gördüm bloğunuzu. herşey çok güzel. url nizi bloğumda bloğ listeme ekledim. ellerinize emeğinize sağlık.
YanıtlaSil