8 Ekim 2012 Pazartesi

Şeftali, Erik ve Elma Kompostosu



Bugün turşu üzerine konuşalım istiyordum ya, pek yorgunum, ayaklarımı uzatıp kitabımı okuyacağım. Soğuk, ferah bir komposto ikram edeyim sizlere. Evde bekleşen meyvelerden yapıldı. Üç dört köy elması (tatlı sulu), iki üç köy eriği, suyu çekilmiş, büzüşmeye başlamış dört şeftali dilimlendi tencereye. İki de keçiboynuzu gözüme ilişti tezgahta, onları da kattım, hepsi hafifçe yumuşayana dek kaynadılar. Çok pişip dağılmadılar, son anda üç dört tane karanfil, bir de çubuk tarçın, tadına baktım, biraz da şeker istiyor; sıcakken attım ki erisin karıştırmama gerek kalmadan. Ilıyana kadar beklediler bir arada, sonra tarçınları aldım, fazla beklerse acısı çıkar diye. Doldurdum sürahiye koydum dolaba gelen içti giden içti. Yemek yanında, kek yanında, yatmadan önce, kahvaltıda, dayanır mı bizim eve?

10 yorum:

  1. ödüllü yemek yarışması başladı, tariflerinizi göndermekte geç kalmayın. http://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı haftalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz bir görüntüsü var.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  3. Necla'cım görüntü nefis ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ben de istiyorum:)
    Sizin ev nerde geliyorum,bir sürahi de bana ayır lütfen:)

    YanıtlaSil
  5. Çok yoruldun bence de....
    Biraz dinlensen....
    Arada enerjjin düşünce de biraz içsen :)))
    Eline sağlık narinim

    YanıtlaSil
  6. Çok yoruldun bence de....
    Biraz dinlensen....
    Arada enerjjin düşünce de biraz içsen :)))
    Eline sağlık narinim

    YanıtlaSil
  7. Ne işi yapmışsınız:) afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  8. Herşeyin yanına yakışır ki. O nasıl güzel bir renk?

    Ellerine sağlık Narinim..

    YanıtlaSil
  9. Oh oh oh kolay gelsin :) Bardaklar çok şık. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık. Görüntü süperrr.

    YanıtlaSil

narince