8 Ekim 2012 Pazartesi
Şeftali, Erik ve Elma Kompostosu
Bugün turşu üzerine konuşalım istiyordum ya, pek yorgunum, ayaklarımı uzatıp kitabımı okuyacağım. Soğuk, ferah bir komposto ikram edeyim sizlere. Evde bekleşen meyvelerden yapıldı. Üç dört köy elması (tatlı sulu), iki üç köy eriği, suyu çekilmiş, büzüşmeye başlamış dört şeftali dilimlendi tencereye. İki de keçiboynuzu gözüme ilişti tezgahta, onları da kattım, hepsi hafifçe yumuşayana dek kaynadılar. Çok pişip dağılmadılar, son anda üç dört tane karanfil, bir de çubuk tarçın, tadına baktım, biraz da şeker istiyor; sıcakken attım ki erisin karıştırmama gerek kalmadan. Ilıyana kadar beklediler bir arada, sonra tarçınları aldım, fazla beklerse acısı çıkar diye. Doldurdum sürahiye koydum dolaba gelen içti giden içti. Yemek yanında, kek yanında, yatmadan önce, kahvaltıda, dayanır mı bizim eve?
ödüllü yemek yarışması başladı, tariflerinizi göndermekte geç kalmayın. http://www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html
YanıtlaSilHayırlı haftalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz bir görüntüsü var.
YanıtlaSilSaygılar..
Necla'cım görüntü nefis ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilBen de istiyorum:)
YanıtlaSilSizin ev nerde geliyorum,bir sürahi de bana ayır lütfen:)
Çok yoruldun bence de....
YanıtlaSilBiraz dinlensen....
Arada enerjjin düşünce de biraz içsen :)))
Eline sağlık narinim
Çok yoruldun bence de....
YanıtlaSilBiraz dinlensen....
Arada enerjjin düşünce de biraz içsen :)))
Eline sağlık narinim
Ne işi yapmışsınız:) afiyet olsun...
YanıtlaSilHerşeyin yanına yakışır ki. O nasıl güzel bir renk?
YanıtlaSilEllerine sağlık Narinim..
Oh oh oh kolay gelsin :) Bardaklar çok şık. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Görüntü süperrr.
YanıtlaSil