Biliyorum etten bıktık, gözüm görmesin diyenler çoktur kurban bayramının son gününde. Ama et haşlamam kaldı tencerede, ne yapsam ne etsem diyen de çoktur.
Et haşlamalardan kalanları değerlendirmenin en basit, hatta en tatlı halidir fotoğraf. Kalan etleri didikleyip süzüp, olası minik kemik parçalalarından arındırdığınız suyuyla birlikte bolca sarımsak katarak şöyle bir tıkırdatıyor tabaklara boşaltıyorsunuz. Buna et paçası derler, kelle paça çorbasını aratmaz, bol da limon sıktınız mı, hatta acı seven biraz da kırmızı biber ekler, mmmhhhh...
ellerine sağlık mis gibi olmuştur:)sevgiler
YanıtlaSilHayırlı akşamlar, geçmiş bayramınız mübarek olsun. Paça çorbasını bende çok severim. Çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Canım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilNarinim ben paça niyetine hep böyle yaparım kemikli etlerden:)
YanıtlaSilHiç da aratmaz hakikaten.
Ellerine sağlık.
Ben de bayram öncesi, bir süre et görmek istemem diye düşünüyodum ama:)
Bu ara et sevgim tavan yaptı.
Hadi bakalım hayırlısı:)
Narinim öyle bir yazmışsın ki.. Etten bıkan benim bile canım istedi şöyle hafif acılı bol limonlu.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilTammmm şifa, hastalığa bire bir :)
YanıtlaSilof,of,bu yenmez mi yaaa,ellerine sağılık.
YanıtlaSilhiç hayır diyemiycem bu çorbaya,nefis görünüyor...
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilÇok severim olsada yesek derim
sevgiler