28 Mayıs 2012 Pazartesi

Kim Demiş İç Bakla Etle Pişirilmez Diye?





İç bakla etle pişirilmez.

Böyle buyurdu bir bayan. Niye? Gelemem zorlamaya, kurala. Hem kim komuş bu kuralı kuzum?

Paşa gönlüm nasıl çekerse öyle pişiririm. Dilim damağım beğendiyse, kime ne?

Dana eti kullandım, kemiksiz. Dondurucuya atıp, ev döneri yapmak için kullandığım bonfile kısmından. Çözülmesini beklemeden, azıcık yumuşayınca bıçakla ince yapraklar halinde kıydım. Sonra ver elini wok tava. Kızgın yağda coss sesi. Bir iki çevriştirdim mi pişti neredeyse. Piyazlık doğranmış kuru soğanlar girdiler tavaya etlerin peşinden. Onlar da yumuşayınca kapya biberler,  ikiye bölünmüş kiraz domatesler, kaynar suda azıcık haşlanmış, buzlu suya alınıp kabukları soyulmuş iç baklalar, ince doğranmış elmalar peş peşe...

Tuz, karabiber, tekrar zeytinyağı,tazesinden kekik yaprakları. Oldu mu sana etlisinden bir tabak bakla yemeği?


11 yorum:

  1. acaba "olmaz"ı bir bildiği mi vardı da soyledi yoksa sadece aklımı kesmedi. Belki iç baklanın içindeki X proteini ete besin değerini kaybettiriyordur falan:) Her neyse sebebi iyi ki denemişsiniz harika olmuş görüntüsü ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  2. aslaaa hayır diyemewmm kiii:)
    hele bide etliysee...:)
    ellerine sağlıkk canımmm benimm...
    öpüyorum..
    cici haftalar...
    :)

    YanıtlaSil
  3. aslaaa hayır diyemewmm kiii:)
    hele bide etliysee...:)
    ellerine sağlıkk canımmm benimm...
    öpüyorum..
    cici haftalar...
    :)

    YanıtlaSil
  4. aslaaa hayır diyemewmm kiii:)
    hele bide etliysee...:)
    ellerine sağlıkk canımmm benimm...
    öpüyorum..
    cici haftalar...
    :)

    YanıtlaSil
  5. Nefis olmuş, sevgili Narince.
    Asla " olmaz" diye bir şey olmaz bence mutfakta... Denenmelidir, yoksa günümüze kadar gelen yemekler olur muydu?:))
    Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. SEN YAPARSIN DA GÜĞZEL OLMAZ MI HİÇ..ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

    YanıtlaSil
  7. Pişer pişer hemde nefis olur banada bu tabağı alıp kaçmak düşer:)))Elleri
    ne sağlık canım,mutlu haftalar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. :))harika bir uslupla anlatmışsınız tabiki paşa gönlünüz bilir:) ayrıca görüntü çok güzel elleriniez sağlık
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. değişik bir fikir deneyeceğim. Elerine sağlık. Bende bekliyorum www.bakbuharika.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. ben demedim:-)
    ama hiçte yemedim bu sebeple denemeliyiz.
    tamamdır annem safranboludan döndüğü gibi deniyoruz,yiyoruz senin tavsiyenden ötürü.ellerine sağlık olsun,afiyetler ola.

    YanıtlaSil
  11. evet kim demisse halt etmis, turk mutfaginda et heryere girer, baklayada cok yakismis, ellerine saglik...

    YanıtlaSil

narince