İçlenmek üzere olan baklalar bitmeden, bakla ve kereviz yedireceğiz demiştim yemeyenlere. İki avuç baklayı ve bir küçük kök kerevizi bol limonlu suda haşlayacağız önce, dirilikleri gidene kadar. Baklaları ince ince kıyıp, yumuşayan kerevizi rendeleyeceğiz. Sonra biraz beyaz peynir, ince kıyılmış yeşil soğan, maydonoz, dereotu, az rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ekleyeceğiz. Bir yumurta kıracak, uygun gördüğüm her yere tıkıştırmaya çalıştığım toz zerdeçalı ekleyecek, kıvamını bulana kadar un ekleyeceğiz. Elle şekil vereceğiz ancak; çok katı olmayacak harcın kıvamı, ele yapışır olacak. Bildiğimiz
mücverler gibi kaşıkla koyabileceğimiz kıvamda da olmayacak. Güzelce yoğurduğunuz hamuru az yağda pişirip, yanına ister sade, ister sarımsaklı yoğurt konduracak ve izleyeceğiz yiyenleri.
Işıklı bir hafta diliyorum...
Mücvere bayılırım..Böylesini hiç denememiştim,hemen deneyeceğim.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilHııııım nefis bir tarif:)
YanıtlaSilSüper olmuş, sevgili Narince...
YanıtlaSilBu mücver nasıl yenmez:(
Güzel bir hafta dilerim, sevgiler.
NARİNİM GÜZEL İKİLİ OLMUŞ
YanıtlaSil:)
ELLERİNE SAĞLIK
:)
bu ne güzelliktir böyle ben daha baklayı göremedim buralarda yoksa hafta da 2 pişiririm:) nefis gözüküyor sevgiler
YanıtlaSilGördüğüm en besleyici mücver kesinlikle seninki Necla ablacım:). Mutlaka denemek lazım..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgilerimle:).
aslı
çok güzeller sunumda harika
YanıtlaSilellerine sağlık canım
ellerıne sağlık canım nefıs olmus
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık enfes olmuşlar sevgiler.
YanıtlaSilYine yaratıcılığını konuşturmuşsun canım, ellerine emeklerine sağlık. Sevgiyle kal...
YanıtlaSililk kez duydum bu cesit mucveri:) ams her iki sebzeyide sever olarak denemeliyim. fotograftaki sunum cok istah acici ayrica.
YanıtlaSilellerinize saglik...
Ne güzel bir fikir görüntüde harika ellerinize sağlık:)
YanıtlaSil