9 Nisan 2012 Pazartesi

Bakla ve Kereviz Mücveri





İçlenmek üzere olan baklalar bitmeden, bakla ve kereviz yedireceğiz demiştim yemeyenlere. İki avuç baklayı ve bir küçük kök kerevizi bol limonlu suda haşlayacağız önce, dirilikleri gidene kadar. Baklaları ince ince kıyıp, yumuşayan kerevizi rendeleyeceğiz. Sonra biraz beyaz peynir, ince kıyılmış yeşil soğan, maydonoz, dereotu, az rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ekleyeceğiz. Bir yumurta kıracak, uygun gördüğüm her yere tıkıştırmaya çalıştığım toz zerdeçalı ekleyecek, kıvamını bulana kadar un ekleyeceğiz. Elle şekil vereceğiz ancak; çok katı olmayacak harcın kıvamı, ele yapışır olacak. Bildiğimiz mücverler gibi kaşıkla koyabileceğimiz kıvamda da olmayacak. Güzelce yoğurduğunuz hamuru az yağda pişirip, yanına ister sade, ister sarımsaklı yoğurt konduracak ve izleyeceğiz yiyenleri.


Işıklı bir hafta diliyorum...


12 yorum:

  1. Mücvere bayılırım..Böylesini hiç denememiştim,hemen deneyeceğim.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Hııııım nefis bir tarif:)

    YanıtlaSil
  3. Süper olmuş, sevgili Narince...
    Bu mücver nasıl yenmez:(
    Güzel bir hafta dilerim, sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. NARİNİM GÜZEL İKİLİ OLMUŞ
    :)
    ELLERİNE SAĞLIK
    :)

    YanıtlaSil
  5. bu ne güzelliktir böyle ben daha baklayı göremedim buralarda yoksa hafta da 2 pişiririm:) nefis gözüküyor sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Gördüğüm en besleyici mücver kesinlikle seninki Necla ablacım:). Mutlaka denemek lazım..
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle:).
    aslı

    YanıtlaSil
  7. çok güzeller sunumda harika
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. ellerıne sağlık canım nefıs olmus

    YanıtlaSil
  9. Canım ellerine sağlık enfes olmuşlar sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Yine yaratıcılığını konuşturmuşsun canım, ellerine emeklerine sağlık. Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  11. ilk kez duydum bu cesit mucveri:) ams her iki sebzeyide sever olarak denemeliyim. fotograftaki sunum cok istah acici ayrica.
    ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel bir fikir görüntüde harika ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil

narince