24 Ocak 2012 Salı
Yeşil Zeytin Piyazı
Dokunuşlarıyla hayatlarımıza güzellik katanlar azdır. Ben hiç zeytin kırmadım dediniz diye kapıda bir koli zeytinle karşılaşırsınız. Uzaklarda da olsalar, varlıkları yakınınızdadır hep, bilirsiniz. Meraklı olduğunuz Antep Mutfağı'nı daha iyi öğrenebilesiniz, aslına uygun tariflere rahatça ulaşabilesiniz diye yılbaşı hediyeniz de düşünülmüştür. Minnetinizi, sevginizi ifade etmekte zorlanırsınız. Bir kuru teşekkür yetmez bilirsiniz.
Yeşil zeytin piyazı, Özden Mermer Özsabuncuoğlu'nun Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri kitabından. Orijinal tarife sadık kalamadım. Elim rahat durmadı desem? Benim piyazın eksiği nar taneleri, fazlası pastırma ve kapya biberi. Yeşil zeytinler ufak ufak doğranır. Maydonoz, kapya biber (benimki dondurucudan yaz biberi) ve taze soğanlar ayıklanıp yıkanır, ince ince kıyılır. Pastırmalar ne çok küçük, ne çok büyük doğranır. Doğranan malzemelere irice kıyılmış ceviz içi, limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, toz kırmızı biber, azıcık da tuz eklenir harmanlanır. İster kahvaltıya, ister akşam yemeğine afiyetle yenir. Şimdiden ellerinize sağlık.
Canım bunlar muhteşem görünüyor malzemelerle eminim çok güzel bir lezzet yakalamışsınızdır. bunu davetlerde çaylarda mutlaka yapmak lazım . ellerine sağlık. çok beğendimm. sevgiyle kal.
YanıtlaSilhayatımızdaki o küçük dokunuşlarla gelen kocaman gülümsemeleri yaşadığım için biliyorum ki tadına doyulmaz ablacım:))
YanıtlaSilpiyaz tarifine sadık kalmayışın çok iyi olmuş:)
o rahat durmayan ellere sağlık:))
bayılırım sunumda çok şık olmuş canım ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgili Narince, yapmışsın yapacağını...
YanıtlaSilÇok severim ve mutlaka haftasonunda kahvaltı sofralarımızı süsler, ellerine sağlık.
Çok güzel görünüyorlar.
Kaselerde çok güzel olmuş, canım.
Sevgiler.
Öyleyse Antep yemeklerini biz de öğrenmeye başlıyoruz senin masalsı anlatımınla.Fotoğraflarına her baktığımda ya şunu nasıl düşünmüş, peçete nasıl uymuş böyle maşallah derken buluyorum, "food styling" senin alanın olmalı Narinim.
YanıtlaSilçok şık bir sunu olmuş,anlatımın ayrı bir güzel,ellerine sağlık,sevgiler..
YanıtlaSilYeşil zeytin piyazı harika görünüyor ama onu gölgede bırakacak güzellikteki çanağın tarifini de alsaydık hiç fena olmazdı :)
YanıtlaSilO kadar ince ve zarifsiniz ki...
YanıtlaSilBunu çektiğiniz fotoğraflar ve yazılarınızdan kolayca gözlemleyebiliyoruz...
Kendi jestlerinizden hiç söz etmiyorsunuz :)
O kadar ince ve zarifsiniz ki...
YanıtlaSilBunu çektiğiniz fotoğraflar ve yazılarınızdan kolayca gözlemleyebiliyoruz
Kendi jestlerinizden hiç söz etmiyorsunuz :)
Ve yaptığınız piyaz harika görünüyor...
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
canım ellerine sağlık harika olmuş ohhh mis gibi
YanıtlaSilhamur kaselerine bayildim ve canim cektri simdi! ben hioc denemedim böyle sunumlarda bir yemegi,ellerine saglik canim,zeytin salatasini ögrendim bende Antakyali dostlarimizdan,harika bir tad ve diger süper lezzetler,sevgiler...
YanıtlaSilyeşil zeytinli tariflere bayılıyorum.ellerinize sağlık...
YanıtlaSilyufka kaselerde sunumda ayrı bir güzellik katmış ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSil"Su akar yolunu bulur"bu ifadelendirmeyi çok severim sana da çok uygun.Yazılarında bir su akıyor kimseye ilişmeden ve gidiyor bir yerlerde doğru şu an bu yazıda da olduğu gibi.Çaktırmadan doğal olma çabası olmayan cümleler yığını ama güzel bir yığın hadi daha da devam dedirten..Emeğine,ellerine sağlık olsun her biri için.
YanıtlaSilSelamlar..
bune!! harika bir manzara vuruldunm ))yok hayran kaldım ellerine sağlık çok merak ettim tadını bbirini ben aldım sevgiler:)
YanıtlaSilçok güzel çok şık bir salata olmuş narinim.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilBenim için her mevsim yenilebilir bir lezzet olmuş. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilben geldim tanıştığıma memnun oldum
YanıtlaSilhoş güzel ve pratik olmuş
ellerine sağlık
:))))
çok güzel bir salata.ellerine sağlık.:)Biz de Seyristanbul.com bloğumuzda Twittera üye olmak isteyenler için faydalı bilgiler sunduk.
YanıtlaSil