6 Aralık 2011 Salı

Saklamadan, Kandırmadan Karnıbahar




Sevene, evde sevmeyeni olup da nasıl yedirsem diye kafa patlatana, kandırmadan, saklamadan, karnıbahar yedirecek bir tarifim var, toplanın toplanın! Ispanak da var yanına, sütü, peyniri tamam, fırınlanmış, üzeri kızarmış nar gibi. Soğansız yemek bir şeye benzemez, soğanı da eksik değil. Öyle komşu anlatımı yok bu sefer, sırayla.

Malzemeler:


  • Bir küçük karnıbahar
  • Bir adet kırmızı dolmalık biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 250 gr kadar ıspanak
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Tuz, karabiber

Hazırlama:

Karnıbaharı ters çevirip dolu dolu suda bekletin. Böylece içinde börtü böcük varsa bıraksın sebzeyi.

Çiçeklerine ayırıp iyice yıkadığınız karnıbaharı buharda pişirin, iyice yumuşayıp pişmeden alın.

Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleştirin., yarısını başka bir kaba alın.

Tavada kalan soğana karnıbaharı ve jülyen doğradığınız kırmızı biberleri ekleyip birkaç dakika soteleyin.

Tuz, karabiber eklediğiniz sebzeleri fırına dayanıklı bir kaba alıp, ayırdığınız soğanları tekrar tavaya alın.

Üzerine kaynar su döktüğünüz ıspanakları hemen soğuk suya alın.

Soğuyunca ince kıyın ve tavaya soğanların üzerine ilave edin.

Ispanak ve soğanları altı yedi dakika kavurun, tuz karabiber ekleyin.

Unu ve sütü üzerlerine ekleyip, koyulaşana kadar az ateşte çevirin.


Ateşten alıp yumurtayı kırın ve karıştırın.

Ispanaklı karışımı fırın kabındaki karnıbahar sotenin üzerine döşeyin.

Üstlerine rendelenmiş taze kaşar serpip200 derecede önceden ısıtılmış fırının, üst rafında kızarana kadar tutun.

Sıcak sıcak servis yapın.




21 yorum:

  1. ablacım bu nasıl şey böölleeee:))
    maşallahh bazen aklında olmayan bişiyi görürsünde aslında istediğin olduğunu anlarsın öyle birşey bu:)

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENİM ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR
    AFİYET ŞİFA OLSUN
    SEVGİLER:))

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık; kaydediyorum yapıcam.

    YanıtlaSil
  4. oooff nefis görünüyor bu, ellerine sağlık harika olmuştur eminim.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  5. Offff çok güzel görünüyor ya ellerine sağlık ama evdekiler yemiyor işte ben naapcam:((Kendime yaparım olur biter..

    YanıtlaSil
  6. ben kızım bige'ye maalesef karnabahar yediremiyorum.ne yaptıysam ağzına sürmüyor acaba bu şekilde yermi neclacım ?nasıl güzel görünüyor.ellerine sağlık canısı...haftaya deneyeceğim.tuzlu kurabiyeyi dene neclam çok nefis oluyor.elma sirkeli denemedim ama limon suyu ilede harika oluyor.bloğumda daha önce vermiştim limonsulu olan tarifi onu değiştirerek farklı hazırladım çok güzel oldu.senin için yeniden düzenledim postu...bak istersen.hayırlı akşamlar canım çok öptüm..

    YanıtlaSil
  7. sunum şahane canım herzamanki gibi ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Nefis görünüyor ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  9. Bu arada mimledim seni,almaya gelirmisiniz?

    YanıtlaSil
  10. bitirdin beni gece hece narincem:)
    nasıl bir lezzettir bu böyle..
    ellerine sağlıkk canım...
    muhabbetle..
    :)

    YanıtlaSil
  11. Gecenin bir hortlaginda canim istedi simdi bundan benim. Ama burun tikali, dil tad almaz :((( Biraz daha iyilesip yapmali hemen!

    YanıtlaSil
  12. Süper görünüyor. İşyerinde karnıbahar kızartma varmış bugün. Onla yetinicem artık. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Amanın amann, ben yandım bu karnıbahardan :)) Buna benzer bir tarifi geçen yıl yapmıştım ama seninki daha hoş geldi bana mutlaka deneyeceğim, hatta içine biraz da mantar katsak diyorum... Öptüm seni ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  14. İki faydalı sebze ancak bu kadar güzel bir araya gelebilir, ellerine sağlık.
    Görüntüler bir harika, sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. harikasın güzel komşum bunu hemen yapıp denemeliyim yaşasın sonunda çocuklara sebzeyi sevdiricem:))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. süper bişiy bu narincem.. bende karnıbaharı sadece kızartılmış yiyenlerdenim en azından bu daha sağlıklı :) ellerine emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  17. Hemen ,hemen yapasım geldi :)
    Bu kadar mı güzel anlatılır bir tarif:)
    Öz ve net:)
    Harikasın canım,ilk fırsatta denicem inşAllah..
    Öpüyorum çoook :*

    YanıtlaSil
  18. Ellerine sağlık canım çok çok nefis bir lezzet olmuş!

    YanıtlaSil
  19. Nefis görünüyor derim.Ben artık saklamadan kandırmadan biraz da kendim için yemekler yapmak istiyorum.Küçük bey yemez ama kendi bilir ne yapalım artık...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. çok lezzetli görünüyor.elinize sağlık.sevgiler AYDA

    YanıtlaSil

narince