19 Aralık 2011 Pazartesi

Kurutulmuş Biber, Patlıcan Yoğurtlaması




Mutfağım için sade, basit, şehirli ama kırsal destekli, en çok da lezzetli diyebilirim. Hemen her konuda sadelikten yanayım,abartıyı ve karmaşayı sevmiyorum. Bir yemekte çok baharat, çok malzeme olmamalı. Kullandığın her malzeme, her baharat kendi tadını, özünü, kokusunu hissettirebilmeli. Şehirde yaşıyorum, ama eski zaman kadınıyım biraz da. Tereyağım, yoğurdum ev yapımı olmalı, nanemi kendim kurutmalıyım, erişte kesmeli, tarhana yapmalıyım. Yazdan kışa sakladığım kuru sebzelerim, buzdolabımda her zaman bir gün önceden artmış yemeğim, bir tas çorbam olmalı. Annemden öğrendiklerimin üstüne okuyup, araştırıp öğrendiklerimi, gördüklerimi, duyduklarımı katıyor, sevgiyle aşkla harmanlıyorum. Bu yüzden de lezzetlidir yemeklerim.

Gördüğünüz tabak, tam da annemden öğrendiğim gibidir. Kış güzeli desem yeridir, kurutulmuş kabak, patlıcan, biber az suda yumuşayana kadar haşlanır. Domatesi başka bir tabakta sıcak suyla bekletip yumuşatmak yeterli zaten. Süzdükten sonra zeytinyağında az biber, az domates salçasıyla çevriştirilir, tuz eklenir. Tabağa alınca sarımsaklı yoğurtla tadına tat katılır.

Basit, sade, annemden öğrendiğim gibi, lezzetli...

23 yorum:

  1. bir kurugiller ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.. bu yaz bende çok kuru yaptım ama daha sezonu açtım diyemem.. ellerine sağlık sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ay bu sebzelerin kurutulmuşu neden bu kadar lezzetlidir bilmem.tazesinden daha çok severim.Annemde yapardı bunu,hakikaten tam anne lezzeti olmuşEllerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. merhaba narince ne güzel anlatmışsın ... öyle olmalıyız bencede böyle olmak için ugraşıyorum bende :) az önce dolmasını yaptım bende böylede deniycem sevgiler cnm

    YanıtlaSil
  5. Bak şimdi nasıl imremdim o tabağa. Hemen yarın akşam tez yapılıp yenile... Küçük paşa da aşurenin küçük taneli kısmını yedi kocaman bir kase :)

    Öptüm canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Good post. I became checking out continually this particular website that i'm impressed! Very helpful details especially the remaining section I maintain this kind of details a whole lot. I was looking for this particular details for some time. Thanks and greatest associated with good luck.

    YanıtlaSil
  8. nefisss ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Nefiss görünüyor ellerinize sağlık. Tabii ki annelere de bize öğrettiği her şey için sonsuz teşekkür....

    YanıtlaSil
  10. AYYY nasılda güzel olur. Bayılırımmm
    Görüntü de harika
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. nefis görünüyor neclacım ellerine sağlık canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  12. anlatım ve isim harika işin içinde sarmısaklı yoğurtta olunca mükemmel:))

    YanıtlaSil
  13. bayılıyorum şu kurutulmuş biber, domates, patlıcan vs.ye harika oluyorlar. bu da nefis görünüyor. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  14. Her sene Batman'dan bir yakınım gönderiyor kurutulmuş sebze ve kurubakliyatlarımı.
    Çok lezzetli görünüyorlar, ellerine sağlık olsun arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  15. Dayanamadım bu akşam yapıp yedik anacığımla, iyi ki hatırlattın...

    YanıtlaSil
  16. Anlatım, görüntü, tarif hepsi harika fotoğrafa bittim ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  17. Bunu mutlaka yapacağım...

    Elimde malzemeler var ama; gerçekten bilmiyordum:(

    Çok güzel görünüyorlar / zaten sizin fotoğraflarınız şiir gibi :)

    YanıtlaSil
  18. Canım canım canım,şımarırım sonra.

    Sabah sabah bu güzellikle başlamak güne, ne mutluyum!

    YanıtlaSil
  19. Anneler her zaman haklı söyledikleri doğrudur:)))
    elinize sağlık, mutfağınıza çok imrendim:)))

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Narince, ne kadar güzel anlatmışsınız mutfağınızı ve kış güzellerini...
    Fotoğrafta bir harika, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Ah be Ankaralım ne yaptın böyle bitirdin tümden beni

    YanıtlaSil

narince