Mutfağım için sade, basit, şehirli ama kırsal destekli, en çok da lezzetli diyebilirim. Hemen her konuda sadelikten yanayım,abartıyı ve karmaşayı sevmiyorum. Bir yemekte çok baharat, çok malzeme olmamalı. Kullandığın her malzeme, her baharat kendi tadını, özünü, kokusunu hissettirebilmeli. Şehirde yaşıyorum, ama eski zaman kadınıyım biraz da. Tereyağım, yoğurdum ev yapımı olmalı, nanemi kendim kurutmalıyım, erişte kesmeli, tarhana yapmalıyım. Yazdan kışa sakladığım kuru sebzelerim, buzdolabımda her zaman bir gün önceden artmış yemeğim, bir tas çorbam olmalı. Annemden öğrendiklerimin üstüne okuyup, araştırıp öğrendiklerimi, gördüklerimi, duyduklarımı katıyor, sevgiyle aşkla harmanlıyorum. Bu yüzden de lezzetlidir yemeklerim.
Gördüğünüz tabak, tam da annemden öğrendiğim gibidir. Kış güzeli desem yeridir, kurutulmuş kabak, patlıcan, biber az suda yumuşayana kadar haşlanır. Domatesi başka bir tabakta sıcak suyla bekletip yumuşatmak yeterli zaten. Süzdükten sonra zeytinyağında az biber, az domates salçasıyla çevriştirilir, tuz eklenir. Tabağa alınca sarımsaklı yoğurtla tadına tat katılır.
Basit, sade, annemden öğrendiğim gibi, lezzetli...
bir kurugiller ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.. bu yaz bende çok kuru yaptım ama daha sezonu açtım diyemem.. ellerine sağlık sevgilerimle..
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilAy bu sebzelerin kurutulmuşu neden bu kadar lezzetlidir bilmem.tazesinden daha çok severim.Annemde yapardı bunu,hakikaten tam anne lezzeti olmuşEllerine sağlık.
YanıtlaSilmerhaba narince ne güzel anlatmışsın ... öyle olmalıyız bencede böyle olmak için ugraşıyorum bende :) az önce dolmasını yaptım bende böylede deniycem sevgiler cnm
YanıtlaSilBak şimdi nasıl imremdim o tabağa. Hemen yarın akşam tez yapılıp yenile... Küçük paşa da aşurenin küçük taneli kısmını yedi kocaman bir kase :)
YanıtlaSilÖptüm canım, sevgiler...
Masallah size.
YanıtlaSilEllerine saglik narincem...
YanıtlaSil:)
Çok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilGood post. I became checking out continually this particular website that i'm impressed! Very helpful details especially the remaining section I maintain this kind of details a whole lot. I was looking for this particular details for some time. Thanks and greatest associated with good luck.
YanıtlaSilnefisss ellerinize sağlık
YanıtlaSilNefiss görünüyor ellerinize sağlık. Tabii ki annelere de bize öğrettiği her şey için sonsuz teşekkür....
YanıtlaSilAYYY nasılda güzel olur. Bayılırımmm
YanıtlaSilGörüntü de harika
Ellerine sağlık
Sevgiler
nefis görünüyor neclacım ellerine sağlık canım.öpüyorum.
YanıtlaSilanlatım ve isim harika işin içinde sarmısaklı yoğurtta olunca mükemmel:))
YanıtlaSilbayılıyorum şu kurutulmuş biber, domates, patlıcan vs.ye harika oluyorlar. bu da nefis görünüyor. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı
Her sene Batman'dan bir yakınım gönderiyor kurutulmuş sebze ve kurubakliyatlarımı.
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyorlar, ellerine sağlık olsun arkadaşım:)
Dayanamadım bu akşam yapıp yedik anacığımla, iyi ki hatırlattın...
YanıtlaSilAnlatım, görüntü, tarif hepsi harika fotoğrafa bittim ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilBunu mutlaka yapacağım...
YanıtlaSilElimde malzemeler var ama; gerçekten bilmiyordum:(
Çok güzel görünüyorlar / zaten sizin fotoğraflarınız şiir gibi :)
Canım canım canım,şımarırım sonra.
YanıtlaSilSabah sabah bu güzellikle başlamak güne, ne mutluyum!
Anneler her zaman haklı söyledikleri doğrudur:)))
YanıtlaSilelinize sağlık, mutfağınıza çok imrendim:)))
Sevgili Narince, ne kadar güzel anlatmışsınız mutfağınızı ve kış güzellerini...
YanıtlaSilFotoğrafta bir harika, ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Ah be Ankaralım ne yaptın böyle bitirdin tümden beni
YanıtlaSil