Denize karşı ekmek arasında ızgarasını yiyemiyoruz. Mangal yakmaya da üşenmişsek, tavasını yaparız uskumrunun. Dolması uzun iş, zor. Odun ateşinin kokusu sinince seviyorum en çok balığı. Uskumru da yavan gelir bu yüzden. Mademki üşenmişiz, mangal yanmamış, o vakit; tereyağda kızartmalı. Hafifçe unlamalı temizlenmiş, yıkanmış, suyu süzülmüş uskumruları. Önlü arkalı, çıtır çıtır. Sarımsak lazım, bolca sarımsağı incecik tıraşlamalı, incecik doğranmış maydonozlarla birlikte sirkeye katmalı. Ilıkken dökmeli çıtırların üzerlerine, bekletmemeli.
Yanında bol rokalı salata, salatada zeytinyağ kokmalı, çoluk çocuk akşam sofrasında...
Hayırlı cumalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz olmuşlar.
YanıtlaSilSaygılar.
balık çok güzel görünüyor canım benim.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilBALIĞIN HER HALİNE HAYRANIM BU SOSUDA MUTLAKA DENİYCEM EMEĞİNİZE SAĞLIK SEVGİLER..
YanıtlaSilNeclam barbuna yetişemedim fakat uskumruu kaçırmaya hiç niyetim yok:)bu yıl ne çok tükettik uskumruyu,şu sarımsak fikrini mutlaka deneyeceğim canım iyi fikir olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık canımın içi,çok öpüyorum...
Palamut harici her balığı severim. En çok da kör ateşinde pişmiş Kalkan ve lüfer severim. Ellerine sağlı canım harika:)
YanıtlaSilsağlıklı neşeli sofralarda, oh , şifa olsun.
YanıtlaSilNeclacığım sızma zeytinyağı olmalı salatada ,bir tabakta ben Ege otlarından göndereyim radika, cibes,turp otu harika gider ellerine sağlık afiyet olsun yarasın herkese...
YanıtlaSilEllerine sağlık narnim:)Akşam annemlerde yedim bende..Sarmısak sosu yoktu ama:(((
YanıtlaSilNeclacım ellerine sağlık enfes bir
YanıtlaSillezzet ve görüntü öpüyorum.
bu sosla hiç yapmadım ellerine sağlık çok güzel görünüyor canım
YanıtlaSilNeclacım öyle bir anlatmışsın ki benim gibi balıkla arası pek iyi olmayan birinin dahi canını istetdin valla. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilOLSADA YESEK ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER.
YanıtlaSilBalık yenmezmi her şekli ile kabulüm sen bir gelde buraya eminönüne gidip ekmek arası balık keyfi yapalım denize karşı ellerine sağlık Ankaralımm
YanıtlaSilbalık deyince akan sular durur, yoldan kokusu resmen geri döndürür... hepsini severim hepsini neredeyse tüm deniz mahsüllerini, bir tek çiğ yemeyi pek tercih etmiyorum! ama roka, ama pembe domatesle bir salata, biraz ılık rüzgar da olsa, ohh ne ala!
YanıtlaSilohhh afiyet şifalar olsun canısı...bol lezzetli bir hafta sonu diliyorum.öpüldünnn...
YanıtlaSilmiyaw miyaw miyaw diyorum. balik veya deniz mahsullerinin hepsi beni bastan cikarir:) kokusu bile yeter. ellerine saglik...
YanıtlaSilSUPER GORUNUYOR ELINE SAGLIK
YanıtlaSilSARMISAK SOS SAHANE OLMALI
SEVGILER
Öffffff bu tam benim eşime göre olmuş. Ellerine sağlık, mutlu hafta sonları..
YanıtlaSilUskumru uskumru olalı böyle güzel görünmemişti bana..)Bizim akrabaların çoğunluğ balık ihr.ile uğralır aşkım aşkım..Uskumrulardan kasa ile gelir bize pek beğenmeyiz..Malum yağsız balığın ne kadar lezzeti olacak..Bu yüzden tuzlarız, yazın haşlayıp yeriz canım..
YanıtlaSilBir daha ki sefere kesin bunu deneyeceğim..))Kesin annecik çok sever,babacığı bilemem...))
Ellerine sağlık aşkım aşkım..Afiyet şeker olsun sizlere..
Kocamannnnnn öpüyorummm..))
Balıkla pek aram yoktur mecburiyetten yerim ama sizin bu balık beni benden aldı:) ellerinize sağlık
YanıtlaSilbir balıksevere bu görüntü olmaz:)ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsenin hikayeleini tasvir etmek ve üstüne zevk almak en büyük meziyetlerimden ablacımm..
YanıtlaSilseni çok seviyorum:))
This looks very yummy.
YanıtlaSilOoo!Bi pazar sabahı kahvaltı öncesi ve Narince'den yine bir balık menü.Uyyy çok leziz görünüyor Narincem
YanıtlaSilAma bu kadarda güzel anlatılmazki;)))
YanıtlaSilafiyet olsun
Neclacığım hiç böyle sarmısaklı sosla denememiştim çok merak ettim. Türkiyeye gelmeyi bekleyemeyeceğim buradan bir valık bulup denemeliyim mutlaka. Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler