Ödevlerini son güne bırakan bir öğrenci gibi, etkinliklere ne yapacağıma karar verip, pişirip taşırıp, fotoğraflayana, yayımlayana kadar son günler gelip çatıyor. Baktım sevgili Lama tarifleri yayımlamaya başlamış bile. Konu: sebzeler, dondurucuda yazdan depo edilmiş sebzelerim bitiyor. Son bezelyeler bu yemekte kullanıldı, kışlık patatesler artık cücüklenmeye başladı, tazeleri de çıktı ya pek güzeller. Alıp hemen haşlayası geliyor insanın, içindeki nişasta şekerimle oynuyor. Mevsimin taze bezelyelerine de az kaldı diyelim, koşa koşa Lama'nın kapısını çalalım.
Yemeğimiz Necip Usta'nın tarifiyle kuzu orman kebabı.
Malzemeler:
- Yarım kilo kemikli kuzu eti (kemiksiz de kullanabilirsiniz)
- 1 baş kurusoğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 orta boy havuç
- 2 orta boy patates
- 1 kase bezelye
- 2 yemek kaşığı salça
- Kekik
- Tuz
- Sıcak su
- Sıvıyağ
Hazırlama:
Yağı tencereye koyup kızdırın. Etleri koyup rengi dönene kadar çevirin, altını kısıp kendi suyu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince doğranmış kurusoğanı katıp tekrar kavurun, salçasını, ununu da katıp, sıcak suyunu verin. Bezelyeleri de katın, kaynamaya bırakın kısık ateşte, kaynarken arada üzerinde biriken köpükleri alın. Etler yumuşamaya başladığınızda doğradığınız havuçları ekleyin, tekrar pişmeye bırakın.
Bu arada doğradığınız patatesleri sıvıyağda hafifçe rengi sararacak kadar kızartın, kağıt havlu üzerine alın. Yağını emdirdiğiniz patatesleri de yemeğe katın. Artık etler, havuçlar ve bezelyeler pişmek üzeredir. Tuzunu ayarlayın, kekik ilave edin, orta ateşte bütün malzeme özleşip, suyu kıvamını bulana kadar -yaklaşık on beş dakika- pişirin. Afiyet olsun.
emeğine sağlık ablacımm nefis görünüyor:)) tavuklusu da çok güzel oluyor hele de güveçte..:))
YanıtlaSilmis gibi yemek olmuş...
YanıtlaSilafiyetle canım.
ah aşağıdaki çilekler aklımı başımdan mı aldı ne )) ??
Çokkkkk nefisssss..
YanıtlaSilHımm elerine sağlık canım görüntü gayet iştah açıcı:D
YanıtlaSilbu aksam ne pisirsem diyordum iyi fikir senin yemek ellerine saglik
YanıtlaSilsıcak ekmeği şöyle bir bölüp ortasına banacaksın bu tabağın, hmmmm enfes görünüyor. ellerine sağlık
YanıtlaSilNe de güzel olmuştur, mis gibi kuzu etli. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık uzansam yiyebilecekmişm gibi duruyor
YanıtlaSiloh valla, salon kadını çizgimden kayıp ekmeğimi banar banar yerim valla:))))ellerine sağlık canımmm
YanıtlaSilnefis görünüyor nefisss
öpüyorum canım
Duygular karşılıklı Necla'cığım! Ne mutlu bize değil mi?
YanıtlaSilCanım enfes görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilöpüyorum...
Evet bahar geliyor
YanıtlaSilbaşlasın bezelye ile enginar buluşması:)
yada böyle patates buluşmaları:)
ellerine sağlık olsun!
Canım benimde bir sebze tarifim var ama son tarif 27 mart denmiş..:(
YanıtlaSilellerine sağlık harika bir yemek..
sevgiler
Kuzu eti sevmeyen beni bile bu satte iştahlandırdı yemeğin...
YanıtlaSilellerine emeğine sağlık şekercim:)
Benimde dondurucum boşalmak üzere bir kışıda böye atlattık...
Darısı önümzdeki kışın başına...
sevgiler...
Kuzu eti sevmeyen beni bile bu satte iştahlandırdı yemeğin...
YanıtlaSilellerine emeğine sağlık şekercim:)
Benimde dondurucum boşalmak üzere bir kışıda böye atlattık...
Darısı önümzdeki kışın başına...
sevgiler...
derin dondurucudaki sebzeleri bitirmek lazım.Benimde bir yemeklik bezelyem var.Pişirmem lazım eline sağlık Neclacığım.sevgiler
YanıtlaSilelinize sağlık enfes olmuş
YanıtlaSilNe dersi ne ödevi:))baharda okuldan kaçan çocuklar gibi başka denizlerde sularda yüzüyorum:))
YanıtlaSilBizim evin, oğluşumun favori yemeklerinden biri:))kokusu buralara geldi canım ellerine sağlık,görüntü süper.kocaman öpüyorum canım..
Enfes birşey bu!
YanıtlaSilBende kaç gündür oran kebabı yapayım diyorum senin tarifi alıp yapacağım bu akşama yanınada pilav ohhhh..
ben yemekten az önce geldim ama bu tarif karşısında karnım guruldadı bile aaaa çok ayıp delfina çokk :)) son ana kalınca heyecanlı oluyo neclacım,sen de adrenalin sever insansın ondan,ellerine sağlık :))
YanıtlaSilmerhablar nefis bir sayfa ellerine sağlık.:))
YanıtlaSiljöle etkinlğini sayfama ekledim şimdi birde jölem var onu eklemek sitiyorum ama nasıl göndericem yada sen gel al benim sayfamdan nasıl yapalım?
çok sevgiler
orman kebabı benim favori yemeğimdir.
YanıtlaSilama şu çilekler beni benden aldı:)
son günlerde işlerimin yoğunluğu sebebi ile arkadaşlarımı ziyaret edemedim bir türlü kusura bakma canım ne olur...tarif ve görüntü her zamanki gibi muhteşem.eline gönlüne sağlık canım .çok öptüm.sevgiler...
YanıtlaSilNeclacım ekmek banmadan yenilmez ki bu yemek :) nefis olmuş ellerine sağlık..
YanıtlaSilsağolasın beni sormuşsun,iyi olmaya çalışıyorum.. bahar havası fena çarptı beni....
etkinlik içinde başarılar diliyorum,ne yapsam düşünüyorum hemen :)
öpüyorum..
Oy Oy Oy Neclacım bayılırım ben kuzu etinin girdiği her yemeğe. Bu da şahane görünüyor ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilCanim,
YanıtlaSiliste budur dedim bu nefis yemegi görünce, icinde her türlü güzellik var maasallah, ellerine saglik diyorum.
Ödev konusunda ben su anda rahatim, bizimkiler iki haftaligina tatildeler simdilik.
Sevgilerimle
Kalpkurabiye Olarak YE# 54 ŞIMARTAN MEYVELİ TATLAR ETKİNLİĞİ ' ne ev sahibeliğini yapıyorum ve
YanıtlaSil1-30 NİSAN 2010 Tarihleri arasında katılımlarınızı heyecanla bekliyorumm..
Kıpır kıpır, sımsıcak, aşk dolu, mis kokulu bu güzell bahar günlerinde tümm can dostlarımı etkinliğimi şenlendirmek üzere davet ediyorum..
Blogu olan arkadaşlar, blogunuzun ismini, tarifinizin adını ve linkini,
Blogunuz yoksa isminizi ,tarifinizin adını, fotosunu ve yaşadığınız şehiri dnz.gns.37@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz..
merhaba size yazdıktan sonar jöleyi yaptım ve ekliyecektim çıkarırken aksilik oldu eklemedim kusuar bakma gelmişsin ekleyince haber vericem yeni bir tane deneme lazım selamlar
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilistediğiniz şekerpare tarifi eski blogumda var oradan bakabilirsiniz yinede bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım ..
sevgiler
http://eylulden.blogcu.com/sekerpare/985309