29 Mart 2010 Pazartesi

Kuzu Orman Kebabı


Ödevlerini son güne bırakan bir öğrenci gibi, etkinliklere ne yapacağıma karar verip, pişirip taşırıp, fotoğraflayana, yayımlayana kadar son günler gelip çatıyor. Baktım sevgili Lama tarifleri yayımlamaya başlamış bile. Konu: sebzeler, dondurucuda yazdan depo edilmiş sebzelerim bitiyor. Son bezelyeler bu yemekte kullanıldı, kışlık patatesler artık cücüklenmeye başladı, tazeleri de çıktı ya pek güzeller. Alıp hemen haşlayası geliyor insanın, içindeki nişasta şekerimle oynuyor. Mevsimin taze bezelyelerine de az kaldı diyelim, koşa koşa Lama'nın kapısını çalalım.

Yemeğimiz Necip Usta'nın tarifiyle kuzu orman kebabı.

Malzemeler:
  • Yarım kilo kemikli kuzu eti (kemiksiz de kullanabilirsiniz)
  • 1 baş kurusoğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 kase bezelye
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Kekik
  • Tuz
  • Sıcak su
  • Sıvıyağ

Hazırlama:
Yağı tencereye koyup kızdırın. Etleri koyup rengi dönene kadar çevirin, altını kısıp kendi suyu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince doğranmış kurusoğanı katıp tekrar kavurun, salçasını, ununu da katıp, sıcak suyunu verin. Bezelyeleri de katın, kaynamaya bırakın kısık ateşte, kaynarken arada üzerinde biriken köpükleri alın. Etler yumuşamaya başladığınızda doğradığınız havuçları ekleyin, tekrar pişmeye bırakın.
Bu arada doğradığınız patatesleri sıvıyağda hafifçe rengi sararacak kadar kızartın, kağıt havlu üzerine alın. Yağını emdirdiğiniz patatesleri de yemeğe katın. Artık etler, havuçlar ve bezelyeler pişmek üzeredir. Tuzunu ayarlayın, kekik ilave edin, orta ateşte bütün malzeme özleşip, suyu kıvamını bulana kadar -yaklaşık on beş dakika- pişirin. Afiyet olsun.

29 yorum:

  1. emeğine sağlık ablacımm nefis görünüyor:)) tavuklusu da çok güzel oluyor hele de güveçte..:))

    YanıtlaSil
  2. mis gibi yemek olmuş...
    afiyetle canım.

    ah aşağıdaki çilekler aklımı başımdan mı aldı ne )) ??

    YanıtlaSil
  3. Hımm elerine sağlık canım görüntü gayet iştah açıcı:D

    YanıtlaSil
  4. bu aksam ne pisirsem diyordum iyi fikir senin yemek ellerine saglik

    YanıtlaSil
  5. sıcak ekmeği şöyle bir bölüp ortasına banacaksın bu tabağın, hmmmm enfes görünüyor. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ne de güzel olmuştur, mis gibi kuzu etli. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık uzansam yiyebilecekmişm gibi duruyor

    YanıtlaSil
  8. oh valla, salon kadını çizgimden kayıp ekmeğimi banar banar yerim valla:))))ellerine sağlık canımmm
    nefis görünüyor nefisss
    öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  9. Duygular karşılıklı Necla'cığım! Ne mutlu bize değil mi?

    YanıtlaSil
  10. Canım enfes görünüyor ellerine sağlık
    öpüyorum...

    YanıtlaSil
  11. Evet bahar geliyor
    başlasın bezelye ile enginar buluşması:)
    yada böyle patates buluşmaları:)
    ellerine sağlık olsun!

    YanıtlaSil
  12. Canım benimde bir sebze tarifim var ama son tarif 27 mart denmiş..:(

    ellerine sağlık harika bir yemek..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Kuzu eti sevmeyen beni bile bu satte iştahlandırdı yemeğin...
    ellerine emeğine sağlık şekercim:)
    Benimde dondurucum boşalmak üzere bir kışıda böye atlattık...
    Darısı önümzdeki kışın başına...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Kuzu eti sevmeyen beni bile bu satte iştahlandırdı yemeğin...
    ellerine emeğine sağlık şekercim:)
    Benimde dondurucum boşalmak üzere bir kışıda böye atlattık...
    Darısı önümzdeki kışın başına...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. derin dondurucudaki sebzeleri bitirmek lazım.Benimde bir yemeklik bezelyem var.Pişirmem lazım eline sağlık Neclacığım.sevgiler

    YanıtlaSil
  16. elinize sağlık enfes olmuş

    YanıtlaSil
  17. Ne dersi ne ödevi:))baharda okuldan kaçan çocuklar gibi başka denizlerde sularda yüzüyorum:))
    Bizim evin, oğluşumun favori yemeklerinden biri:))kokusu buralara geldi canım ellerine sağlık,görüntü süper.kocaman öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
  18. Enfes birşey bu!
    Bende kaç gündür oran kebabı yapayım diyorum senin tarifi alıp yapacağım bu akşama yanınada pilav ohhhh..

    YanıtlaSil
  19. ben yemekten az önce geldim ama bu tarif karşısında karnım guruldadı bile aaaa çok ayıp delfina çokk :)) son ana kalınca heyecanlı oluyo neclacım,sen de adrenalin sever insansın ondan,ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  20. merhablar nefis bir sayfa ellerine sağlık.:))

    jöle etkinlğini sayfama ekledim şimdi birde jölem var onu eklemek sitiyorum ama nasıl göndericem yada sen gel al benim sayfamdan nasıl yapalım?
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
  21. orman kebabı benim favori yemeğimdir.
    ama şu çilekler beni benden aldı:)

    YanıtlaSil
  22. son günlerde işlerimin yoğunluğu sebebi ile arkadaşlarımı ziyaret edemedim bir türlü kusura bakma canım ne olur...tarif ve görüntü her zamanki gibi muhteşem.eline gönlüne sağlık canım .çok öptüm.sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Neclacım ekmek banmadan yenilmez ki bu yemek :) nefis olmuş ellerine sağlık..
    sağolasın beni sormuşsun,iyi olmaya çalışıyorum.. bahar havası fena çarptı beni....

    etkinlik içinde başarılar diliyorum,ne yapsam düşünüyorum hemen :)

    öpüyorum..

    YanıtlaSil
  24. Oy Oy Oy Neclacım bayılırım ben kuzu etinin girdiği her yemeğe. Bu da şahane görünüyor ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Canim,
    iste budur dedim bu nefis yemegi görünce, icinde her türlü güzellik var maasallah, ellerine saglik diyorum.

    Ödev konusunda ben su anda rahatim, bizimkiler iki haftaligina tatildeler simdilik.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  26. Kalpkurabiye Olarak YE# 54 ŞIMARTAN MEYVELİ TATLAR ETKİNLİĞİ ' ne ev sahibeliğini yapıyorum ve
    1-30 NİSAN 2010 Tarihleri arasında katılımlarınızı heyecanla bekliyorumm..


    Kıpır kıpır, sımsıcak, aşk dolu, mis kokulu bu güzell bahar günlerinde tümm can dostlarımı etkinliğimi şenlendirmek üzere davet ediyorum..


    Blogu olan arkadaşlar, blogunuzun ismini, tarifinizin adını ve linkini,
    Blogunuz yoksa isminizi ,tarifinizin adını, fotosunu ve yaşadığınız şehiri dnz.gns.37@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  27. merhaba size yazdıktan sonar jöleyi yaptım ve ekliyecektim çıkarırken aksilik oldu eklemedim kusuar bakma gelmişsin ekleyince haber vericem yeni bir tane deneme lazım selamlar

    YanıtlaSil
  28. Merhaba,
    istediğiniz şekerpare tarifi eski blogumda var oradan bakabilirsiniz yinede bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım ..
    sevgiler

    http://eylulden.blogcu.com/sekerpare/985309

    YanıtlaSil

narince