6 Ocak 2010 Çarşamba

Çikolatalı Tart (Süt Karameli Eşliğinde)



Musslu pastaların kraliçesi kim?

Muslu pastaların kraliçesi, Derin'in annesi, vakt-ı zamanında aynı koridorlarda yürüyüp,aynı berbat otobüsle Beytepe yollarını katettiğimiz , aynı kantinde, aynı yemekhanede karın doyurup, çay içip de yetişkinliğimizde sanal dünyada ancak tanıştığımız sevgili Zehra, tam da doğumgünüme denk getirip, elleriyle yaptığı güzel hediyeler yolladı bana. Peçete halkalarını o yayınlayıp kendim yaptım diyene kadar hazır aldı zannettiydim. Bir de Dulce de Leche göndermiş ki tadına doyulmuyor. Herkes parmak atıyor, vuruyorum ellerine, olmaz çok kıymetli. O nasıl güzel bir tat, nasıl yoğun! Bitecek diye ödüm kopuyor, binbir zahmetle yapılıyor,iki saat ateşin başında ter dökülmüş, benim gibi bir tembel- belki sabırsızlığım daha uygun olur mazeretime- yapabilir mi bu güzelim lezzeti?



Küçük Derin'in arkadaşlık konulu resmi ise bizimkilerin resimleriyle birlikte dosyada saklanacak hep. Sevgili Zehra'ya ve Derin'ciğime çok çok teşekkür ediyorum.

Çikolata ile uyumlu bir ikili oluşturan süt karamelimi altta tarifini bulacağınız çikolatalı tartla birlikte denedim. Sonuç: enfes! Kapış kapış bitti.



Tart İçin:

  • 2 su bardağı un (220gr)
  • 100 gr. tereyağ
  • Bir fiske tuz
  • Bir fincan çok soğuk su
  • Bir yemek kaşığı kakao

Harç İçin:

  • 2 yumurta sarısı
  • 150 ml. krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 100 gr. bitter çikolata

Taban için kullandığım hamura kırıntılı hamur deniyor. Başta toparlanmayacak gibi görünse de toparlanıyor, endişe etmeyin. Un, tuz, tereyağ ve kakaoyu bir kaba alın. Çok soğuk suyu devamlı karıştırarak üç seferde hamura ekleyin. Kırıntılı bir hal alan hamuru yoğurmaya devam ederek toparlayın, siz harcını hazırlayana kadar dinlenmeye bırakın.

Harç için kremayı tek başına çırpıp, kabartın.

Yumurta sarılarını çırpın, içine şekeri katıp sertleşene kadar çırpmaya devam edin. Kremayı tahta bir spatül ile yumurtalı karışıma ekleyin.

Çikolatayı benmari usülü eritip, yumurtalı karışıma dikkatlice katın.

Unu da aynı şekilde ilave edip karıştırın.

Dinlenen hamuru hafif unlu zeminde açıp, 26cm. çapındaki yağlanmış tart kalıbına yerleştirin, kenarları yüksek olsun.

Hazırladığınız karışımı hamurun üzerine yayın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Sakın fazla pişirip kurutmayın. Kürdan testinde bu sefer kürdan temiz çıkmayacak, yumuşak kalacak üst kısım. Sonra ılıyınca Dulce de Leche yani süt karameli ile birlikte servis yapın. Afiyet şeker olsun.

23 yorum:

  1. Necla'cığım pasta kraliçemiz Zehra
    cım harika bir görüntü ellerine sağ
    lık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. cevabım derya ile aynı haniya tarif

    YanıtlaSil
  3. Bildiniz ya başka kim olabilir ki? Tarif geldi bile.

    YanıtlaSil
  4. oo ellerinize sağlıkk yemelik değil seyirlikk..

    YanıtlaSil
  5. of of off bu ne yaa....

    bayıldım :)

    YanıtlaSil
  6. Necla ağzımın suyu aktı :)
    Valla kalkıp yapacağım bu tartı !!
    harika görünüyor, dokusu süper olmuş !!

    ellerine sağlık canım.
    Hediyeni güle güle kullan ve ye canım :) sende yaparsın karameli kuzum hemde daha güzelini :)

    YanıtlaSil
  7. Hediyenizi iyi günlerde kullanın..
    Zehra Hanımında sizinde ellerinize sağlık ..nefis bir lezzet in ortaya çıkdığı aşikar..Eeee ne demişler birlikden kuvvet doğar biz de de süper lezzet çıkar ortaya..
    Mutlulukla iç içe yarınlar sizlerle olsun...

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık muhteşem bir görüntü.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Canım harikanıonda üstünde olmuş gerçekten ye beni diyor bende kırmayıp yiyeyim bari:))

    Ellerine sağlık..

    hediyen gerçekten çok güzel canım güle güle kulann afiyetle yiyesiniz...

    YanıtlaSil
  10. HARIKA GORUNUYOR AFIYET OLSUN
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  11. Ama olmaz ki.. Bir tart bu kadar da güzel yapılmaz ki.. Hadi yaptın da Necla'cım nasıl kıyıp ta yedin?

    YanıtlaSil
  12. Muhteşem bir görüntü ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Neclacım turunç ekşisini nasıl yapacağımı detaylıca anlatsana canım.Hemen yapayım.Ne kadar turunç lazım, turunçları nasıl kaynatacağım? tüm mü? suyu mu? gibi bayaa detay :)

    YanıtlaSil
  14. En kısa sürede DE-NE-ME-Lİ-YİMMM !
    Ellerine sağlık canım:)
    Hediyelerini güzel günler,geceler şık ve samimi masalarda kullanmanı diliyorum...
    Çok beğendim Zehra hanımın ellerine emeğine sağlık:)
    kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Neclacım hediyelerin muhteşem:) canım güle güle iyi günlerde kullan canım.peçete halkalarına bayıldım :)doğrusu.
    pasta heleki pasta nefis üstü üstü bir şey daha görüntüdeyim:)dikkat edersen tadı nasıl kimbilir?
    kimbilir?prenses tabiki sor bakalım nasıl anlatıyor;
    kocaman öpüyorum.iyi ve mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  16. ellerine yüreğine sağlık hamarat arkadaşım.sana ödül verdim.bloğumda...çok öüpüyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Necla hediyeler çok güzel,iyi günlerde kullan canım..tart ise enfes,o nasıl bir sunum öyle ... soslar birlikte enfes duruyor..
    afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  18. neclacığım bu nefis bişey olmuşşşş.ellerin dert görmesin canım...hediyelerin de pek güzelmiş...güle güle kullan..sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. Harika bir tart olmus, hazir evde süt karamelim varken denemek lazim. Ellerine saglik Necla'cim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Sevgili arkadasim, öncelikle ellerine saglik,,, valla agzim sulandi, bu arada sayfamda sana verilmiş bir ödülün var. Canım bu harika blog, ödülü hak etti bence. Seni çok öpüyor ve kucak dolusu sevgiler yolluyorum.

    YanıtlaSil
  21. valla bacım acayip baştan çıkarıcı bir sonuç çıkmış ortaya:)))ikinizinde ellerine sağlık...nefisss olmuş.
    peçetelikler de çok şık:)mutlu mutlu kullan
    kocaman öptümmmmm

    YanıtlaSil
  22. Goruntu muhtesem! Baska da birsey demiyorum:) Agzimin suyu aktiiiiii

    YanıtlaSil
  23. nefis görünüyor,tatlı sevmeyen beni bile cezbetti diyebilirim,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

narince