Hafta sonları kahvaltı önerileri gelenekselleşecek gibi görünüyor Narince'de. Bizim evde kahvaltı peynir zeytinle geçiştirilmedi hiçbir zaman. Hamurişleri; haftada bir kez sıkma- aybörek ikilisinden birisi mutlaka, kolaya kaçmışsam hazır yufkadan börekler,mevsime göre menemen, domates soslu biber kızartmaları, bazen közlenmiş bahçe biberleri, yumurtanın ya piyazı ya kıymalısı, peynirle uydurulmuş ezmeler olur kahvaltı soframızda. Akşama ne pişirsemin dışında sabaha ne yapsam sorusu da meşgul eder kafamı. Fırtınalı, yağmurlu bu pazar sabahında haylaz Umut'u servise bindirdim, sıkma için hazırlığa başlarım birazdan.
Bugün tarifini vereceğim yumurtalı ekmekler kreşlerde ekmek balığı diye geçer çoğunlukla. Evde biriken bayat ekmekleri kullanmanın en bilinen yolu. Bu kadar güzel yapmayı sevgili eşimden öğrendim. İlk yıllarda hep o yapardı bize. İşin en önemli noktası yağı yakmadan, tavayı sık sık sallayarak, ekmeklerin yapışmasına izin vermeden pişirmekte. Tereyağ kullanacaksınız, parça parça tavaya atacaksınız, tava tabii ki teflon ve ne çok kızgın, ne çok ılık . Tavayı her seferinde kağıt havlu ile silip kırıntı kalmamasını sağlayın yeter.
İşte ekmekleri batıracağınız harcın ölçüleri:
- 3 yumurta
- 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Bir çimdik tuz
bizim sabah kahvaltimiz belli oldu yumurtali ekmek:)
YanıtlaSilNecla bende Borayı babasıyla baskete yolladım,ama yaramaz kaldı bana :)
YanıtlaSilinan hava burda da buz gibi,yağmur fırtına hepsi var... ama bende bir tembellik sorma.. daha kendi yatağımı bile kapatmadım.. dünya kadar ütü var.. yemek işini hiç düşünmek istemiyorum bile :))
yumurtalı ekmeği çok severim,ama uzun zamandır yapmadım.. görüntüsü nefis gerçekten.. pırıl pırıl...
yemek planı da yapılmış ohh ne güzel...
darısı başıma :)
mutlu pazarlar..
güze ve geçmiş yılları,
YanıtlaSilçocukluğumun lezzetli sofralarını hatırlattı bana :)
ne severdim.
kimbilir en son hangi Fi tarihinde yendi bizde ??
:((
Şu havada hele de uykusuz ve tatsızken nasıl güzel geldi kahvaltın. Babaiş çıksın ellerimle yapcam yedircem bende.
YanıtlaSilÇocukları da seni de çok öpüyorum canım benim
ben normalde sirf yumurtayla yaparim ama senin usul yumusacik lokum gibi oldu. Tesekkurler pazar gunumuz sayende senlendi:)
YanıtlaSilEllerine sağlık. Ben çok seviyorum ama eşim yağlı yemiyor ve sürekli yağlı olduğunu söyleyip durduğu için yapamıyorum.
YanıtlaSilNeyse ki bugun tokum da canım istemedi :))
Pazar kahvaltısı ah!
YanıtlaSilHafta içi öyle yapılan kahvaltılar yaad hiç yapılmadan çıkanlar(ben son zamanlarda)için hele özlenen.
Böyel mis lezzetlerde güzel eşlik ediciler,ellerinize sağlık!
Beğenmenize çok sevindim Beste. Yumuşacık, puf puf değil mi?
YanıtlaSilNeclacım çok severim evdeki bayat ekmekleri değerlendirmek için de sık yaparım ama un ilave etmiyorum.Bir dahaki sefere böyle denemeli :)
YanıtlaSilBen birde yumurtalı ekmek kızartmasının tatlısını yapıyorum eşim çok seviyor.
Denemeni tavsiye ediyorum...
sevgiler
BANA ÇOCUKLUĞUMU HATIRLATTI..NE GÜZEL BİR TARİFTİR....BİZE YENİDEN HATIRLATTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER....ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilPelin, sabah vakti işler gözünde büyüyor insanın gerçekten. Kolay gelsin sana.
YanıtlaSilSevgili NuNu sen çocukları büyüttün tabii, bizler küçüklere yumurta yedirmek derdindeyiz hala.
Babanın iyi olmasına sevindim Sevgi.
YanıtlaSilKüçük Sofra, kendine yap bence istemeyen yemesin.
Mutfak Havlusu, kahvaltısız olmaz, dikkat et kendine olur mu?
Ben de tatlısını bilmiyordum bak, öğreneyim senden.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim sevgili Şehnaz.
ekmekleri değerlendirmek için süper fikir sahiden.
YanıtlaSilellerine kollarına sağlık canım
nefis görünüyor
çok öpüyorum
YOGURTLU DENEMEMISTIM SENINKI DEGISIK BIR TARIF COK GUZEL GORUNUYOR CANIM ...BEN SUT VE KEKIK ILE YUMURTAYI CIRPARIM
YanıtlaSilTARIFINI DENEYECEGIM....
AFIYET OLSUN SEVGILER
offf amanın ne güzel tarif bu böyle, ben de yaparım ama böyle değil tarifim. mutlaka deneyeceğim bir dahaki sefere bu şekilde. iyi haftalar
YanıtlaSilBen yalnız yumurtayla yapıyordum. Tabi en son ne zaman yaptığımı hatırlamıyorum bile. Sizin tarifle birde deneyim. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilNeclacım ne güzel ekmekler böyle:)ellerine sağlık tatlım yarın mutlaka deneyeceğim.seni çok özledim valla:)çok öpüyorum canım
YanıtlaSilkuzularıda:)
Neclacım harika bir öneri.Ben yoğurt koymamıştım hiç harcına yarın sabah deneyeceğim.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Çocukluğumun vazgeçilmez lezzeti ellerine sağlık nelacığım...
YanıtlaSilAyrıca ben bukadar püf noktasını bilmiyorum tşkrlr..
Mutluı bir hafta geçirmen dileğiyle
Ne güzel görünüyorlar puf puf. Bu şekilde hiç denemedim. Bu tarifle yapmak lazım. Ellerine sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSilNeclacım bayıldım bu ekmeklere, yumuşacık oldukları her hallerinden belli:)..
YanıtlaSilHaftasonu kahvaltıları bizim için de hep özeldir. Annem de her haftasonu donatırdı kahvaltı sofrasını, ben de kendi evimde o geleneği sürdürmeye çalışıyorum:).
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler:).
aslı
Ellerine sağlık ne güzel bişey bu. Ya bayan olmak ne kadar zor. Mutfakta çıkamıyoruz. Fazla marifetli olmamak lazım:) Ama olmuyor işte...
YanıtlaSilİyi haftalar diliyorum. Sevgiler...
ellerine sağlık Necla, puf puf ne güzel görünüyor, çocukluğumun lezzeti, annem ne çok yapardı, biz de bayıla bayıla yerdik, annem süt koyuyordu diye hatırlıyorum.
YanıtlaSiliyi oldu hatırlattığın yumurta yemeyen küçük oğlum için denesemmiki:)
sevgiler...
Neclacım benim de en sevdiğim öğündür kahvaltı hele de haftasonu aileyle yapılan kahvaltılar. Tarifini not ettim şahane görünüyor ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilNeclacım ellerine sağlık. Eski ve vazgeçilmez lezzetler. Bizim evde de sadece pazar günleri ailecek kahvaltı yapılıyor.Çocuklar cumartesiden başlar anne yarın menüde ne var demeye.Öpüyorum canım seni.
YanıtlaSilKahvaltı sofraları bizim evimizde de çok önemliydi şimdi de öyle.Rahmetli anneannem biz çocukken yapar sabah kahvaltısına getirirdi. Bu tarif yoğurtlu çok yumuşak görünüyor.Kayınvalidem yumurtalı kızarttığı ekmekleri şuruba atıp tatlısınıda yapıyormuş eşim lezzetini anlata anlata bitiremiyor.Elinize sağlık.Çok nefsi görünüyor.Sevgiler Mine
YanıtlaSilBayat ekmekleri degerlendirmenin en güzel seklinden bir tanesi, yanina da Ezine veya Edirne peyniri ve bir de cay oldumu demeyin keyfime:)
YanıtlaSilAfiyet olsun.
Bende sadece yumurtaya bulayip yapiyordum, bidahaki sefer boyle deneyeyim. Ellerine sağlik
YanıtlaSil