Malzemeler:
- 125 gr. tereyağ
- 1 çay bardağı + bir yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı buğday nişastası
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta
- Birkaç damla limon suyu
- Bir avuç damla çikolata
- Bir avuç iri dövülmüş fındık
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (bir su bardağından biraz eksik un alıyor)
Yapılışı:
Oda ısısındaki tereyağına pudra şekerini yedirin. Sonra yumurtadan başlayarak kalan malzemeyi ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğurun. Hafifçe unladığınız tezgahta açıp, su bardağı ile kesin. Önceden ısıtılmış 225 derece fırında altı yedi dakika pişirin. Afiyet olsun.
GDO korkusuyla eve hazır bisküvi almıyoruz, hepsinin içinde soya lesitini, glukoz şurubu. Kendi bisküvimizi kendimiz uyduruyoruz. Bir de mısır nişastası kullanabilseydik gevrek olurdu bisküviler ama buna da şükür.
benim tadına baktığım, şu ağızda dağılan nefis bisküvilerden değil mi?
YanıtlaSilhıımmmm ellerine sağlık necla teyze(ayy yine unuttum necla abla=)
Çok nefis görünüyor elinize sağlık en yakın zamanda deneyeceğim.Sevgiler Mine
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilBen de evde büskivi yapmayı düşünüyordum. GDO'dan birinden kaçsak, öbürüne mutlaka yakalanıyoruz :(
Bunu denerim inşAllah.
Evet İremciğim, onlardan.
YanıtlaSilMis Kokulu Lezzetler, beklerim sonucu. Uğradığınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilKüçük Sofra, evet haklısın. Birinden kaçsak diğerine tutuluyoruz. Bitterlerde soya lesitini olmayan göremedim. Bu tarifte de damla çikolata var zira.
YanıtlaSilçok nefis görünüyor ellerine sağlık en yakın zamanda deneyeceğim
YanıtlaSilNecla Hanım Tekrar Merhaba,
YanıtlaSilSitenize şöyle bir uğramadım:))Artık izleyicinizim.Tariflerinizi okudukça çok beğendim.Denediğim zaman bloğumda mutlaka sitenizi yazacağım.Ayrıca bloğuma gönderdiğiniz yorum için teşekkür ederim.Sevgiler Mine
ellerine saglık ben tereyag yiyemeyenlerdenim margarinle nasıl olur nerdeyse burdan yiyecem
YanıtlaSilHarika görünüyorlar.Ellerine sağlık Neclacığım.Sevgiler...
YanıtlaSilnerden kurtarsak kardır çokda iyi yapıyorsun canım.
YanıtlaSilmısır nişastası yerine buğday kullanıyorum. bazen patates nişastası.
bakalım direniyoruz ve sesimizi her yere yetiştiryoruz elden geldiğince.
Bu arada güzel krabiyeleri atlamak istemem.. Bir tane almalıyım ki,yarınki kahvemin yanında kulaklarını çınlatıyor olalım :)
Neclacım herşeyden önce lezzetli oluyor evde yapılan.Hele alışınca bisküvileri hiç yiyemez oldum.Zaten sevmezdim eskidende..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor bisküvi, ben gevrek bir yapısı olduğunu düşünmüştüm..
ellerine sağlık canım
Neclacım ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.GDO işi insanın kafasını çok karıştırıyor gerçekten
YanıtlaSilBu arada bana göre Ankara derya deniz insanın sevdikleri nerede ise orası dünyanın en güzel yeri biliyorsun benim kalbimin yarısı Ankara da atıyor bazen kuş olup hemencecik oraya uçmak istiyorum
Denediğinizde beğenirsiniz umarım sevgili Bahar.
YanıtlaSilMine Hanım, tanıştığımıza memnun oldum. İlginize teşekkür ederim.
Fatma Hanım, margarin kullanıyorsanız tabiii olur. Tereyağ verdiğim her tarifte yerine margarin kullanabilirsiniz.
YanıtlaSilSağol Müjdeciğim.
Öyle ya sevgili NuNu, nerden kurtarırsak kar deyip devam ediyorum.
YanıtlaSilZehracığım, evet gevrek biraz ama mısır nişastası malum daha da gevrek yapıyor, daha kıyır kıyır oluyor.
Gülay ablacığım, aklının hep burada olduğuna eminim. Mezuniyet törenine gelirsin sanırım. Bazen doğaüstü güçler hayali kuruyoruz değil mi?
YanıtlaSilCanım günaydın ellerine sağlık mis gi
YanıtlaSilbi olmuş kurabiyeler mutlu haftalar öpüyorum.
Sağol sevgili Derya, sana da günaydın.
YanıtlaSilBu GDO korkusuna yakında kendi sebze-meyvemizi kendimiz üreteceğiz galiba... Organik tarım canlanacak... Hazır gıdaları alırken korkar olduk hepimiz... Senin çocukların çok şanslı senin gibi bilgili ve yetenekli anneleri var... Ellerine sağlık Neclacığım... Sevgiyle... (Desteğine teşekkürler )
YanıtlaSilNecla ne iyi yapıyorsun,neyi azaltsak kar kardır...bu bisküviler çok leziz olmuş,afiyet olsun kuzulara...
YanıtlaSilÇikolatalı bisküvi gibi olmuş. Ellerine sağlık arkadaşım. Sevgilerimle...
YanıtlaSilGörüntülerine bakilirsa nefis bir kurabiye oldugu kesin, misir nisastasi olmadan da tabiiki harikalar yaratilabilir. Ellerine saglik.
YanıtlaSilCanım GDO,Ebced Tohumu imha aklımız iyice karıştı şu son günlerde:(
YanıtlaSilBundan böyle kaçabildiklerimizden kaçacağız ama bundan önce tükkettilerimiz için allah hepimizi korusun !
Kurabiyeler çok davetkar hemen aldım bir tane:)
Ellerine sağlık...
Güzel bir hafta geçirmeni diliyorum.
sevgiler
Teşekkür ederim sevgili Aysel.
YanıtlaSilPelinciğim,tamamen uzak duramasam da dediğin gibi işte. Ne kadar uzak durabilirsek artık.
Meltem, Arzu ve Senem, teşekkür ederim, sağolun.
YanıtlaSilinan bende senin gibiyim...oğlum çok seviyor bisküviyi evde yapıyorum bende...ne kadar kaçarsak bu GDO dan o kadar kar yani:))))
YanıtlaSilNefis olmuş canım
ellerine sağlık
öpüyorummmmmm
Ooo bunlar süper gözüküyor canım ya ellerine sağlık...
YanıtlaSilAyyy kahve ile çikolatalı kurabişler missss gibi olur vallaha:)
Ne yapacağımız ne yiyeceğimizi şaşırdık. Mısır nişastası kullanmayı bırakmak hiç aklıma gelmemişti. Dikkatimi çektiğin için teşekkürler Narince'ciğim. Kurabiyelere bayıldım, ellerine sağlık..
YanıtlaSilEn doğrusunu yapıyorsun canım ya, bak ne güzel tatlar çıkmış ortaya. Senin çocuklar çoook şanslı çok. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok öpüyorum seni
eline saglik narinim, birde birsey soracagim bazi tariflerde hep goruyorum un yerine nisasta kullaniliyor neden acaba? daha mi yumusak olsun diye:)
YanıtlaSilnefis görünüyor tatlım yaaa...ellerine sağlık balım...
YanıtlaSilmerhaba çok nefis birblogunuz var bayıldım dogrusu bu güzel lezzetleri lütfen bizimle paylaşırmısınız
YanıtlaSilhttp://dantelornekleri.org/
Zeynep ve Aslı teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgili Misketlimonu, içinde mısır geçen ne varsa şüpheli davranmak gerekiyor.
Sevgiciğim sağol.Utandırma beni böyle.
Besteciğim, nişasta gevreklik veriyor, hani şu ağızda dağılma, gevreklik hali. Hele mısır nişsatası ile ağızda dağılır kurabiyeler. Ama kullanamıyoruz işte.
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgili Birsen.
Berna Hanım, ziyaretiniz için teşekkür ederim. Ben uğrayacağım.
merhabalarr
YanıtlaSilne kadar guzel gozukuyor kurabiyleriniz
kurabiyenin ayri bir yeri vardir.hanimlarin gunlerinde,kahvaltilarda ve ikindi caylarinda vazgecilmezdir...
sevgilerle
dün akşam büskivilerinizden yaptım tatları çok güzel oldu sanki kakaolu petibör yedim ellerinize saglık izninizle bende blogumda tarifini vermek istiyorum
YanıtlaSilÇok sevindim, izin ne demek, tabii ki. Teşekkür ederim güvenip denediğiniz için.
YanıtlaSilşu besin intolerans zamazingosundan yapıldı geçenlerde bana.
YanıtlaSiltarifinde verdiğin yumurta, buğday ve fındığa intoleransım var :)
daha tabi bi dolu şeye de ...
takoz gibi tam çavdar ekmeği yiyorum :)
yumurta yasak diye avaz avaz ağlayasım var.
3 ay sonra geçecek diye avuttular beni. o zamana kadar cıs senin sayfaların.
afiyet şifa olsun senin evdeki çeteye.
öperim çok.
Nejlacigim blog'un coook guzel.Cok basarilisin seninle gurur duyuyorum.Ayrica simdi bu tarifi yapacagim.Ama findik biz ABD'de pek bulamiyoruz.Cevizli yapsam olurmu acaba?Ben bu sefer cevizli deneyeyim.Bana cevabi ancak yarin verirsin sen:DMalum saat farki..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Elif'çiğim. Olur tabii, cevizle de olur neden olmasın? Çikolata ve fındığın uyumunu biliyorsun. Cevizle hatta bademle bile olur bence. Ellerine sağlık şimdiden.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Elif'çiğim. Olur tabii, cevizle de olur neden olmasın? Çikolata ve fındığın uyumunu biliyorsun. Cevizle hatta bademle bile olur bence. Ellerine sağlık şimdiden.
YanıtlaSil