6 Aralık 2009 Pazar

Damla Çikolatalı Fındıklı Bisküvi



Malzemeler:
  • 125 gr. tereyağ
  • 1 çay bardağı + bir yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı buğday nişastası
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta
  • Birkaç damla limon suyu
  • Bir avuç damla çikolata
  • Bir avuç iri dövülmüş fındık
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (bir su bardağından biraz eksik un alıyor)

Yapılışı:

Oda ısısındaki tereyağına pudra şekerini yedirin. Sonra yumurtadan başlayarak kalan malzemeyi ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında hamuru yoğurun. Hafifçe unladığınız tezgahta açıp, su bardağı ile kesin. Önceden ısıtılmış 225 derece fırında altı yedi dakika pişirin. Afiyet olsun.

GDO korkusuyla eve hazır bisküvi almıyoruz, hepsinin içinde soya lesitini, glukoz şurubu. Kendi bisküvimizi kendimiz uyduruyoruz. Bir de mısır nişastası kullanabilseydik gevrek olurdu bisküviler ama buna da şükür.

42 yorum:

  1. benim tadına baktığım, şu ağızda dağılan nefis bisküvilerden değil mi?
    hıımmmm ellerine sağlık necla teyze(ayy yine unuttum necla abla=)

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor elinize sağlık en yakın zamanda deneyeceğim.Sevgiler Mine

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.
    Ben de evde büskivi yapmayı düşünüyordum. GDO'dan birinden kaçsak, öbürüne mutlaka yakalanıyoruz :(
    Bunu denerim inşAllah.

    YanıtlaSil
  4. Evet İremciğim, onlardan.

    YanıtlaSil
  5. Mis Kokulu Lezzetler, beklerim sonucu. Uğradığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Küçük Sofra, evet haklısın. Birinden kaçsak diğerine tutuluyoruz. Bitterlerde soya lesitini olmayan göremedim. Bu tarifte de damla çikolata var zira.

    YanıtlaSil
  7. çok nefis görünüyor ellerine sağlık en yakın zamanda deneyeceğim

    YanıtlaSil
  8. Necla Hanım Tekrar Merhaba,
    Sitenize şöyle bir uğramadım:))Artık izleyicinizim.Tariflerinizi okudukça çok beğendim.Denediğim zaman bloğumda mutlaka sitenizi yazacağım.Ayrıca bloğuma gönderdiğiniz yorum için teşekkür ederim.Sevgiler Mine

    YanıtlaSil
  9. ellerine saglık ben tereyag yiyemeyenlerdenim margarinle nasıl olur nerdeyse burdan yiyecem

    YanıtlaSil
  10. Harika görünüyorlar.Ellerine sağlık Neclacığım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. nerden kurtarsak kardır çokda iyi yapıyorsun canım.
    mısır nişastası yerine buğday kullanıyorum. bazen patates nişastası.
    bakalım direniyoruz ve sesimizi her yere yetiştiryoruz elden geldiğince.

    Bu arada güzel krabiyeleri atlamak istemem.. Bir tane almalıyım ki,yarınki kahvemin yanında kulaklarını çınlatıyor olalım :)

    YanıtlaSil
  12. Neclacım herşeyden önce lezzetli oluyor evde yapılan.Hele alışınca bisküvileri hiç yiyemez oldum.Zaten sevmezdim eskidende..
    Çok güzel görünüyor bisküvi, ben gevrek bir yapısı olduğunu düşünmüştüm..
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. Neclacım ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.GDO işi insanın kafasını çok karıştırıyor gerçekten
    Bu arada bana göre Ankara derya deniz insanın sevdikleri nerede ise orası dünyanın en güzel yeri biliyorsun benim kalbimin yarısı Ankara da atıyor bazen kuş olup hemencecik oraya uçmak istiyorum

    YanıtlaSil
  14. Denediğinizde beğenirsiniz umarım sevgili Bahar.

    Mine Hanım, tanıştığımıza memnun oldum. İlginize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. Fatma Hanım, margarin kullanıyorsanız tabiii olur. Tereyağ verdiğim her tarifte yerine margarin kullanabilirsiniz.

    Sağol Müjdeciğim.

    YanıtlaSil
  16. Öyle ya sevgili NuNu, nerden kurtarırsak kar deyip devam ediyorum.

    Zehracığım, evet gevrek biraz ama mısır nişastası malum daha da gevrek yapıyor, daha kıyır kıyır oluyor.

    YanıtlaSil
  17. Gülay ablacığım, aklının hep burada olduğuna eminim. Mezuniyet törenine gelirsin sanırım. Bazen doğaüstü güçler hayali kuruyoruz değil mi?

    YanıtlaSil
  18. Canım günaydın ellerine sağlık mis gi
    bi olmuş kurabiyeler mutlu haftalar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  19. Sağol sevgili Derya, sana da günaydın.

    YanıtlaSil
  20. Bu GDO korkusuna yakında kendi sebze-meyvemizi kendimiz üreteceğiz galiba... Organik tarım canlanacak... Hazır gıdaları alırken korkar olduk hepimiz... Senin çocukların çok şanslı senin gibi bilgili ve yetenekli anneleri var... Ellerine sağlık Neclacığım... Sevgiyle... (Desteğine teşekkürler )

    YanıtlaSil
  21. Necla ne iyi yapıyorsun,neyi azaltsak kar kardır...bu bisküviler çok leziz olmuş,afiyet olsun kuzulara...

    YanıtlaSil
  22. Çikolatalı bisküvi gibi olmuş. Ellerine sağlık arkadaşım. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  23. Görüntülerine bakilirsa nefis bir kurabiye oldugu kesin, misir nisastasi olmadan da tabiiki harikalar yaratilabilir. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  24. Canım GDO,Ebced Tohumu imha aklımız iyice karıştı şu son günlerde:(
    Bundan böyle kaçabildiklerimizden kaçacağız ama bundan önce tükkettilerimiz için allah hepimizi korusun !
    Kurabiyeler çok davetkar hemen aldım bir tane:)
    Ellerine sağlık...
    Güzel bir hafta geçirmeni diliyorum.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  25. Teşekkür ederim sevgili Aysel.

    Pelinciğim,tamamen uzak duramasam da dediğin gibi işte. Ne kadar uzak durabilirsek artık.

    YanıtlaSil
  26. Meltem, Arzu ve Senem, teşekkür ederim, sağolun.

    YanıtlaSil
  27. inan bende senin gibiyim...oğlum çok seviyor bisküviyi evde yapıyorum bende...ne kadar kaçarsak bu GDO dan o kadar kar yani:))))
    Nefis olmuş canım
    ellerine sağlık
    öpüyorummmmmm

    YanıtlaSil
  28. Ooo bunlar süper gözüküyor canım ya ellerine sağlık...

    Ayyy kahve ile çikolatalı kurabişler missss gibi olur vallaha:)

    YanıtlaSil
  29. Ne yapacağımız ne yiyeceğimizi şaşırdık. Mısır nişastası kullanmayı bırakmak hiç aklıma gelmemişti. Dikkatimi çektiğin için teşekkürler Narince'ciğim. Kurabiyelere bayıldım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  30. En doğrusunu yapıyorsun canım ya, bak ne güzel tatlar çıkmış ortaya. Senin çocuklar çoook şanslı çok. Ellerine sağlık.
    Çok öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  31. eline saglik narinim, birde birsey soracagim bazi tariflerde hep goruyorum un yerine nisasta kullaniliyor neden acaba? daha mi yumusak olsun diye:)

    YanıtlaSil
  32. nefis görünüyor tatlım yaaa...ellerine sağlık balım...

    YanıtlaSil
  33. merhaba çok nefis birblogunuz var bayıldım dogrusu bu güzel lezzetleri lütfen bizimle paylaşırmısınız

    http://dantelornekleri.org/

    YanıtlaSil
  34. Zeynep ve Aslı teşekkür ederim.

    Sevgili Misketlimonu, içinde mısır geçen ne varsa şüpheli davranmak gerekiyor.

    Sevgiciğim sağol.Utandırma beni böyle.

    YanıtlaSil
  35. Besteciğim, nişasta gevreklik veriyor, hani şu ağızda dağılma, gevreklik hali. Hele mısır nişsatası ile ağızda dağılır kurabiyeler. Ama kullanamıyoruz işte.

    Teşekkür ederim sevgili Birsen.

    Berna Hanım, ziyaretiniz için teşekkür ederim. Ben uğrayacağım.

    YanıtlaSil
  36. merhabalarr
    ne kadar guzel gozukuyor kurabiyleriniz
    kurabiyenin ayri bir yeri vardir.hanimlarin gunlerinde,kahvaltilarda ve ikindi caylarinda vazgecilmezdir...
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  37. dün akşam büskivilerinizden yaptım tatları çok güzel oldu sanki kakaolu petibör yedim ellerinize saglık izninizle bende blogumda tarifini vermek istiyorum

    YanıtlaSil
  38. Çok sevindim, izin ne demek, tabii ki. Teşekkür ederim güvenip denediğiniz için.

    YanıtlaSil
  39. şu besin intolerans zamazingosundan yapıldı geçenlerde bana.
    tarifinde verdiğin yumurta, buğday ve fındığa intoleransım var :)
    daha tabi bi dolu şeye de ...
    takoz gibi tam çavdar ekmeği yiyorum :)
    yumurta yasak diye avaz avaz ağlayasım var.
    3 ay sonra geçecek diye avuttular beni. o zamana kadar cıs senin sayfaların.
    afiyet şifa olsun senin evdeki çeteye.
    öperim çok.

    YanıtlaSil
  40. Nejlacigim blog'un coook guzel.Cok basarilisin seninle gurur duyuyorum.Ayrica simdi bu tarifi yapacagim.Ama findik biz ABD'de pek bulamiyoruz.Cevizli yapsam olurmu acaba?Ben bu sefer cevizli deneyeyim.Bana cevabi ancak yarin verirsin sen:DMalum saat farki..

    YanıtlaSil
  41. Teşekkür ederim Elif'çiğim. Olur tabii, cevizle de olur neden olmasın? Çikolata ve fındığın uyumunu biliyorsun. Cevizle hatta bademle bile olur bence. Ellerine sağlık şimdiden.

    YanıtlaSil
  42. Teşekkür ederim Elif'çiğim. Olur tabii, cevizle de olur neden olmasın? Çikolata ve fındığın uyumunu biliyorsun. Cevizle hatta bademle bile olur bence. Ellerine sağlık şimdiden.

    YanıtlaSil

narince