Sevgili Aslı'nın etkinlik konusunu duyunca pek sevinmiştim. Bisküvi ile yapılacak renk renk, hafif, muhtemelen meyveli bolca pasta ile tanışacağız belli ki. İşte bu da benim etkinlik için yaptığım pasta:
Malzemeler:
Taban İçin:
İki paket kakaolu bisküvi (Eti'nin bisküvisini kullandım)
Biraz tereyağ
Crem Pattisserie İçin:
1/2 lt. süt
50gr buğday nişastası
50 gr un
50 gr un
150gr. toz şeker
2 yumurta
Bir paket şekerli vanilin
Bir paket krem şanti
Bir su bardağı soğuk süt
Son Kat İçin:
Bir su bardağından bir parmak eksik süt
Bir paket krem şanti
Bir kase dondurulmuş vişne

Hazırlama:
Ben rengi düşünerek kakaolu bisküvi kullandım ancak; burçak ya da petit beurre bisküvi daha güzel olur diye düşünüyorum. Kakaolu bisküvi biraz sert oldu. Ezdiğiniz bisküvilere erimiş tereyağını ekleyerek hamur gibi yoğurun. Tabanını yağladığınız kelepçeli kalıba düzgünce yayın. Önceden ısıtılmış 200derece fırında en üst rafta on dakika kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Bu arada crem pattisserie hazırlayın. Sütü tencereye koyup, şekerin yarısını ekleyin. Şekerin diğer yarısını da başka bir tencereye koyun, üstüne yumurtaları ve vanilyayı katıp çırpın, nişasta ve unu da ekleyerek iyice karıştırın Ocakta kaynayan sütü de ekleyip tekrar karıştırın ve yeniden ocağa alın. Piştiğinde kabuk bağlamaması için karıştırarak soğutun.
Diğer tarafta krem şantiyi soğuk sütle çırpıp, soğuyan kremaya ekleyin, güzelce yedirin.
Bir paket krem şanti
Bir su bardağı soğuk süt
Son Kat İçin:
Bir su bardağından bir parmak eksik süt
Bir paket krem şanti
Bir kase dondurulmuş vişne
Hazırlama:
Ben rengi düşünerek kakaolu bisküvi kullandım ancak; burçak ya da petit beurre bisküvi daha güzel olur diye düşünüyorum. Kakaolu bisküvi biraz sert oldu. Ezdiğiniz bisküvilere erimiş tereyağını ekleyerek hamur gibi yoğurun. Tabanını yağladığınız kelepçeli kalıba düzgünce yayın. Önceden ısıtılmış 200derece fırında en üst rafta on dakika kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Bu arada crem pattisserie hazırlayın. Sütü tencereye koyup, şekerin yarısını ekleyin. Şekerin diğer yarısını da başka bir tencereye koyun, üstüne yumurtaları ve vanilyayı katıp çırpın, nişasta ve unu da ekleyerek iyice karıştırın Ocakta kaynayan sütü de ekleyip tekrar karıştırın ve yeniden ocağa alın. Piştiğinde kabuk bağlamaması için karıştırarak soğutun.
Diğer tarafta krem şantiyi soğuk sütle çırpıp, soğuyan kremaya ekleyin, güzelce yedirin.
En üst kat için krem şantiyi sütle çırpın, eriyen vişnelerin suyunu da katıp pembe renkli kremayı elde edin. Şimdi vişneleri de katıp, çok fazla karıştırmadan pastanın son katını yayın. Mutlaka bir gece buzdolabında bekletin, ertesi gün pudra şekeri ile vişneleri blendırdan geçirip elde edeceğiniz sosu üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
O üç katlı görüntüsü mahfetti beni .. enfes mi enfes bir pasta olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilOkullar tatil evde mantı keyfi,ohh süpersiniz vallahi... çifter çifter afiyet olsun o zaman :)
sorma ya,bizim okulda da domuz giribi virüsü çıktı.. ne yapıcaz bilmiyorum.. kafam allak bullak.. aşı olmasak daha mı iyi,olsak daha mı iyi... şu an ortalıkta dolaşan normal grip vakası yokmuş,hepsi domuz gribi geçiyormuş... şaşkın şaşkın okuyorum her yazıyı...
Canım muhteşem olmuş ellerine sağ
YanıtlaSillık.Hem göze hem mideye hitap ediyor öptüm...
Bu koca dilimi şuan hemen yiyebilirimm...
YanıtlaSilGerçekten enfes görünüyor,tebrik etmemek elde değil çünkü sanat eseri gibi bişey olmuş bu...
Selamlar ve sevgilerimle
ayy canım ya gerçekten muhteşem bir pasta olmuş ellerine sağlık...
YanıtlaSilKatılım için çok tşkr ediyorum bitanem tekrar beklerim...
hmmm ne enfes bi goruntu ellerine saglik canim yaa...bir dilimcik kaldimi acaba??;)))
YanıtlaSilOfff cok nefis gorunuyor!! Ellerine saglik! Bende biraz once etkinlik icin bir tarif yaptim. Etkinligin konusu benimde cok hosuma gitti!! Hollandadan sevgiler
YanıtlaSilPastaya gelmeden olurmu hiç:)nefis görünüyor hazırlanışı çok zor değil
YanıtlaSilöyle anlatıyorsun:)chseecake in
bir versiyonu gibi değilmi.
ellerine sağlık canım.kuzuları öpüyorum, gripten sakının ankara öncelik yaptı bu konuda istanbulda fena değil yani:)iyi haftalar diliyorum.
Vişne sosu ne de güzel akmış o dilimden:)). Nefis bir görüntü..Ellerine sağlık canım:).
YanıtlaSilSevgilerimle...
aslı
Nefis bir görüntü. Vişnenin mayhoşluğu nasıl da yakışmıştır. Ellerine sağlık Narince.
YanıtlaSilHarika görünüyor. Ellerine sağlık. Vişne ne kadar yakışmış pastana. Hemen denemeliyim.
YanıtlaSilÇok öptüm,
Canan
arkadaşım eline sağlık.samimi söylüyorum buzlukta vişnem var kullanmak için tarif arıyordum.hemen yapıcam inşallah.iyi haftalar diliyorum
YanıtlaSilCanim bu tam benlik olmus ellerine saglik nefis görünüyor .Sevgiler sana iyi hafta gecirmeni diliyorum
YanıtlaSilDietteki insana bu yapılır mı hiççççç:((((
YanıtlaSilharika görünüyor...kalkıp yapasım geldi...ellerine sağlık canım.....
YanıtlaSilmukkemmel gorunuyor yaaa
YanıtlaSilMÜ-KEM-MEL!!!
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK BEĞENDİM VE EN KISA ZAMANDA DENEMEK İSTİYORUM...
SEVGİLERİMLE
nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilSABAH VAKİT NULAMADIM YAZMAYA ,
YanıtlaSilAMA DURDUKÇA GÜZELLEŞMİ NE :) ?
GERÇEKTEN ÇOK HOŞŞŞŞ....
Canım ellerine sağlık muhteşem görünüyor.Sevgiler.
YanıtlaSilparmaklarimizi yalatacak sekilde olmus pasta. eline saglik.. slmlar medinem
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR.
YanıtlaSilSEVGİLER
NASIL GUZEL GORUNUYOR BIR DILIM ALSAMMMM.ELLERINE SAGLIK CANIM
YanıtlaSilSEVGILER
Amannninnnn,
YanıtlaSilbu güzelligin karsisinda ne diyebilir ki insan??? Sadece bir dilim olsa bile uzanabilmeyi arzu eder, ellerine saglik canimcim, pastanin görüntüsü gercekten konusuyor diyorum baskada birsey diyemiyorum.
Selamlar ve kocaman öptüm
selam.görüntüsünden ne kadar lezzetli oldugu belli.ellerinize saglık.sevgiler
YanıtlaSilçok beğendim pastanı..harika olmuş..
YanıtlaSilgörüntüsü mahvetti benide..
ellerine sağlık...
harika görünüyor cnm ellerine sağlık
YanıtlaSilMmmmmm, muhteşem bir görüntü, ellerine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSilInat ediyorum diyetimi bozmayacagim.. bloguna girer girmez harika tatli ile goz goze geldigimde savas haline giriyorum kendimle, bilesin.. :) medinem
YanıtlaSilhmmm muhteşem. olsa da yesek :)
YanıtlaSilBu tatlıdan yapmaya koyuldum ancak ara muhallebi için unu da ekle demişsin, un ve miktarı malzeme listesinde belirtilmemiş
YanıtlaSilUyarın için teşekkürler Gibi. 50 gr un olacak hemen ekliyorum. Çok pardon!
YanıtlaSilArada oluyor öyle, sorun değil:) Yaptım bu güzel tatlıyı dolapta bekliyor, çok da güzel görünüyor misafirlerin de beğeneceğine eminim.Teşekkürler tekrar
YanıtlaSilUmarım tadını da beğenirsiniz, güvenip uygulamana çok sevindim, teşekkür ederim.
YanıtlaSilGerçekten çok güzel bir pasta oldu, güzel de övgüler aldı sitede de yayınladım. Bu güzel tarif için teşekkürler tekrar
YanıtlaSilÇok mutlu oldum, çok!Afiyetler olsun.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilÇok güzel bir görüntü.Eminim tadıda güzeldir.Tarifini aldım.Tam benlik kolay ve lezzetli.Ellerine sağlık.
Sevgiler*
merhaba bende denedim ama 2 paket bisküvi fazla mı olduv sanki bisküviler hamur olmadı kuru kuru kaldılar...birde tarifte 1 paket krem şanti yazılmış 1 paket =2 poşet olacak şekildemi kullandınız sevgiler...
YanıtlaSilEda Hanım sanırım tereyağınız az gelmiş. Bisküviler hamur kıvamına gelene kadar katın erimiş tereyağını, sorun çözülecektir.
YanıtlaSilKrem şantinin bir poşetini pişirdiğiniz kremaya katıyor, bir poşetini de en üste yayıyorsunuz.Umarım memnun kalırsınız.