Bir revani yaptım, yemelere doyulmuyor. Hınzır şey, sabah sabah aç karnına aklımı çeliyor. Bildiğiniz revani işte tarifini vereyim, belki bayrama yaparsınız.
Keki İçin
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin:
- 5 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
Kek çırpar gibi diğer tarafta önce yumurta ve şekeri çırpın, sonra yağ ve yoğurt, sonra un, irmik, kabartma tozu; hepsini bir güzel çırpın, yağladığınız tepsiye dökün. 180 derecede üstteki güzel rengi alana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak keke ılık şerbeti verin, üzerini uygun boyutta bir tepsiyle kapatın, şerbetini çekince afiyetle yiyin.
canım ellerine sağlık. burada da var biliyor musun? bir kere denedim ama cıkkk...tadı asla bizimki gibi değil. :(
YanıtlaSilçok öptüm
insanın aklını çelmeyecek gibi değilki, nasıl da güzel görünüyor. ellerine sağlık, benim için de bir dilim yermisin afiyetle:)
YanıtlaSilsevgiler..
bak şimdi olsa da yesem hiç fena olmaz canım.ellerine sağlık.nefis vallahi nefissssss.
YanıtlaSilcanım sayfanın açılıyor olması,bir de üstüne revani tadından yenmiyor :)ellerine sağlık canım görüntü süper olmuş.çok da severim revaniyi.kocaman sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık ne zamandır aklıma düştü de gerçekten bayrama sakladım afiyet olsun size can arkadaşım
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor ellerine sağlık svegilerimle
YanıtlaSilBen de tatlı yedim bugün. Dayanamadım. Aylardır kendi yağsız şekersiz tatlılarımla mutlu mesuttum ama evde de olunca...
YanıtlaSilelerine sağlık canım tattlın harika görünüyor
YanıtlaSilsevgiler...
Canım ellerine sağlık harika görünüyor.Bende tatlıyı sabah aç yemekten keyif alanalardanım...
YanıtlaSilBendede var ama bu tarifi yeni öğrendim,akşam yayımlyacağım biraz değişik benimki...
Size afiyet bal şeker olsun:)
sevgilerimle,
http://www.meltemmutfakta.com
Necla'cım kız kardeşim yapar, bak ben hala hiç yapmadım..
YanıtlaSilNedense şerbetli tatlılardan hep ürkerm.Beceremeyeceğim diye korkudan bulaşmıyorum.
ellerine sağlık.Çokta güzel görünüyor
Necla'cim, ne boyutta bir tepsi kullaniyorsun bu keki pisirmek icin? Cok ince yada cok kalin olmasin revanim diye endiselendim de :)
YanıtlaSilSelen'ciğim günaydın. Ben 30 cm çapında yuvarlak borcam kullanmıştım diye anımsıyorum, gidip ölçtüm şimdi. Zaten tepsiye döktüğünde kabaracağı miktarı kestirebilirsin gözz kararı. Bu tarifimi Deniz de yapmıştı, o şerbetini fazla tutmuş biraz, sen de şerbeti fazla olsun istersen arttırabilirsin belki:
YanıtlaSilhttp://kalpkurabiye.blogspot.com/2010/08/revani-narince-bir-yardm-ile.html