3 Nisan 2009 Cuma

Portakallı Supangle



Sararmış, kimbilir kaç yıldır eski dergilerin arasında yapılmayı bekleyen, pek fotojenik bulduğum tarifi mutfaktaki panoya aldım bir kaç gün önce. Dün akşama doğru hazırdı, ancak görücüye çıkmak için sabahı bekliyordu. Ev halkı sabırsızlanıp çabucak yemek isteyince, yeterince sertleşmeden, gün ışığını göremeden önce fotoğrafı alındı, sonra da midelere gönderildi. Beğenmeyen yok, çikolata ve portakal uyumu yine damaklarımızdaydı. Hepimiz Dr. Oetker ürünlerini severek ve sıkça kullanıyoruz. Dr. Oetker'in küçük poşetlerinin arkasındaki tariflerinden uygulayıp, sürekli yaptığımız tariflerimiz vardır mutlaka. Ben de bunu düşünerek Dr.Oetker etiketli tariflerime zaman zaman yer vermeyi uygun buldum


Hamur:

100 g yumuşak margarin

85 g (yarım su bardağı) toz şeker

1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

1 tutam tuz
2 yumurta
110 g (1 su bardağı) Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
1 portakal kabuğu rendesi
Islatmak için:
100 ml (1 çay bardağı) portakal suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi


Üzeri İçin:
1 poşet Dr. Oetker Supangle
500 ml (2,5 su bardağı) süt
25 gr margarin

Hazırlanışı:
Margarini mikser ile 1 dakika çırpın. Toz şeker, şekerli vanilin ve tuzu ekleyip 2 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek her birini 30 saniye çırpın. Sade kek karışımı ve portakal kabuğu rendesini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hamuru 20x30 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın ve pişirin.
Portakal suyu, toz şeker ve portakal kabuğu rendesini iyice karıştırın. Fırından çıkardığınız keki 5 dakika bekletip şurubu üzerine yayarak dökün ve soğumaya bırakın.
Supangleyi süt ve margarin ile tarifine göre pişirin. ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin ve kekin üzerine yayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın, 2-3 saat soğutup dilimleyerek servis yapın.

18 yorum:

  1. çok lezzetli ve davetkar görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.Ben tatlısız yaşayamayanlardanım.Tatlın hem hafif hem pratik hemde lezzetli olmuş.Ellerine emeğine sağlık.Size afiyet bal şeker olsun.
    iyi bir hafta sonu geçirmen dileğiyle...
    sevgile kal,

    www.meltemmutfakta.com

    YanıtlaSil
  2. Sağol canım pek keyfim yok bugün, umarım hafta sonumuz güzel geçer. Sağol güzel dileklerin için, öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. canım yorumunu okudum ve hemen geri geldim.Hayırdır neyin var.Umarım herşey yolundadır.Sağlığın iimi?Yoksa bahar nedeniylemi böylesin???
    cevabını bekliyorum...
    sevgiyle kal,

    www.meltemmutfakta.com

    YanıtlaSil
  4. Canıım, şimdi geldim, kusura bakma. Seni endişelendirdiğime çok üzüldüm. İyiyim, sanırım sebep bahar, yorgunluk, halsizlik ve sürekli uykusuzluk. Yarın sabah olabildiğince geç kalkma niyetindeyim ama dur bakalım. Fotoğraf makinam tamamen bozuldu bugün tamire gitti bakalım kaç günde gelir. Bu da canımı sıkan başka sebep. Başka da kayda değer bir şey yok küçük hayatımda.
    Çok düşüncelisin sağol. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  5. Harika olmus canim ben hazir kek uzerine hazirlarim cok pratik oluyor.
    Senin tarifi not aldim daha lezzetli olmustur eminim
    eline saglik
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bak bu daha parlak bir fikir. Portakallı sosla ıslatınca kek başka güzel oluyor. Pandispanya kadar yumuşaktı.
    Görüşmek üzere, sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten pek hoş olmuş. Bayrağı dikmek deyimini de çok sevdim, tez zamanda dikile...

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim sevgili Tijen. Sağlıkla görelim özlediğimiz günleri, dostlarla bir arada.

    YanıtlaSil
  9. canım,
    bahar nedeniyle keyfin olmadığını yazmışsın.İnan hepimiz öyleyiz.Bir sorun yada sağlık problemin olmasında...
    hafta sonunun keyifsizliğini alması dileğiyle...
    sevgiyle kal,

    YanıtlaSil
  10. Sağol benim ince arkadaşım. Ben baharda canlı, hareketli olurdum. Yaşa bağlıyorum. Bu yıl bedenimin iyice yavaşladığını hissediyorum. Her işi ağırdan alıyor, hatta erteliyorum. Eskiden böyle değildim. 3Olu yaşlarımı severek kucakladım ama yarılayınca hantallaştım. Bu da huzursuzluk yaratıyor bende.Umarım geçer.
    sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  11. Elinize kolunuza sağlık çok güzel
    bir görüntü tadının da güzel olduğuna eminim.Sizide kulaklıya bekliyorum:)sevgilerimi gönderiyorum.mutlu hafta sonları diliyorum..

    YanıtlaSil
  12. Ne kadar degisik bir tafir sunmussun canim her zamanki gibi. Yaz tatlisi olarak favorim olabilir :)

    YanıtlaSil
  13. Bu arada sikintin icin endiselendim yorumlarda okuyunca, umarim sadece bahar yorgunlugudur :)

    YanıtlaSil
  14. Bende kesip kesip saklıyorum.Bu tarifi yapıp yapmama konusunda pek kararsız kalmıştım.Ama çok güzel görünüyos.Çok beğendim eminim çokta lezzetli yapmışsındır.
    Ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Sağol güzeller güzeli Esracığım. İyiyim merak etme. Bugün kızımla gezdik, tozduk, keyfim yerine geldi. Sen iyice alıştın oralara, gelince özlersin. Çin Hatırası ha!

    Sağol sevgili Zehra. Denemeni öneririm. Çok lezzetliydi. Ertesi güne kalmadı. Beslenmesine isteyen mi ararsın, Hatun getir de yiyelim diyen mi.

    YanıtlaSil
  16. Portakal ve çikolata.... Eee daha ne olsun... Ellerine sağlık.... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Teşekkürler uğradığınız için Aysel Hanım.

    YanıtlaSil
  18. Canım aynı tarif benim yemek dergimin arkasında var ve ne zamandır yapılmayı bekliyor..:)

    ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

narince