tag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post2549391793356379620..comments2024-01-04T21:56:12.250+03:00Comments on Narince: Sarma Dolma Yapmanın Püf NoktalarıNarincehttp://www.blogger.com/profile/16329596934061434052noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post-32632340385437211532015-09-05T02:43:16.131+03:002015-09-05T02:43:16.131+03:00Yok hayır doğru, soğan ölçüsü bu şekilde olacak. Yok hayır doğru, soğan ölçüsü bu şekilde olacak. Narincehttps://www.blogger.com/profile/16329596934061434052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post-32981352574608677012015-08-28T18:12:55.984+03:002015-08-28T18:12:55.984+03:00Zeytinyağlı dolma yaparken pirinç ve soğanın ölçüs...Zeytinyağlı dolma yaparken pirinç ve soğanın ölçüsü bire dört olmalı. Yani bir kilogram pirince dört kilogram soğan. Etli dolmada ise bire iki oranını kullanabiliriz.<br /><br />burda bir terslik olabilir mi? 4 kilo soğan yerine 250 kg soğan mı denmek istendi. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post-21333352167054315082015-05-27T08:55:07.627+03:002015-05-27T08:55:07.627+03:00Esra Hanım geciktim, evet kenardan verin tuzu suyu...Esra Hanım geciktim, evet kenardan verin tuzu suyunda eritip. Sonuç ne oldu merak ettim şimdi.Narincehttps://www.blogger.com/profile/16329596934061434052noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post-30156598215349237482015-05-24T01:19:45.850+03:002015-05-24T01:19:45.850+03:00cok tuzsuz oldu. .acill...yardim.cok tuzsuz oldu. .acill...yardim.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00521275391026157921noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post-64703695262596793732015-05-24T01:18:58.098+03:002015-05-24T01:18:58.098+03:00mrb...sarmalarim oldukca tuzsuz oldu...postunuzdak...mrb...sarmalarim oldukca tuzsuz oldu...postunuzdaki metodumu uyguluyayim...yani (Tuzu üzerine serpmek yerine suyuna atıp, iyice erttikten sonra <br />dolmaların üzerine değil de bir kenarından vermek bir diğer püf noktası. Suyun içinde pişen pirinçler gereğinden fazla şişebilir.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00521275391026157921noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post-4141197218836537182015-04-30T13:52:12.251+03:002015-04-30T13:52:12.251+03:00ÇOK TEŞEKKÜRLER VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN.ÇOK TEŞEKKÜRLER VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN.lezzetliyemeklerperisihttp://www.lezzetliyemeklerperisi.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post-65059240617850666242012-04-27T02:41:02.063+03:002012-04-27T02:41:02.063+03:00Eh bunun uzerine dolaptaki dolmalara uzanmak farz ...Eh bunun uzerine dolaptaki dolmalara uzanmak farz oldu! <br /><br />Sen su yukarida fotograftaki dolmayi nasil sardin onu sekilleri ile anlat bir de bana :) Lahana icin bicilmis kaftana benzer benim adima!<br /><br />(Not: Son zamanlarda ekledigin birseylerden viruslenmissin, yeni sayfada birseyler aciliyor, oyun moyun...)Bercestehttps://www.blogger.com/profile/03611119834516206122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post-83478180714967931922012-04-25T13:47:01.735+03:002012-04-25T13:47:01.735+03:00Necla ablacım ne güzel bilgiler paylaşmışsın, heps...Necla ablacım ne güzel bilgiler paylaşmışsın, hepsini baştan sona okudum..Fotoğraftaki dolmalar da çok şirin olmuş, bayıldım:).<br />Bu da benim dolma arşivim, eğer paylaşmak istersen; http://www.kristalkelebek.com/?cat=32 <br /><br />Sevgilerimle:).<br />aslıkristalkelebek(aslı)http://www.kristalkelebek.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post-18532098969245106292012-04-25T13:40:34.495+03:002012-04-25T13:40:34.495+03:00Sevgili Narince,
Türk mutfağının önemli yemekleri...Sevgili Narince, <br />Türk mutfağının önemli yemeklerinden biri olan dolma sizin satırlarınızla anlamı bir kat daha artmış.<br />Teşekkürler... <br />Sevgiler...sarehttp://www.tuzekmek.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post-25920669097441171672012-04-25T05:29:10.885+03:002012-04-25T05:29:10.885+03:00Zehracığım,
Çok faydalı ve çok değerli bilgiler v...Zehracığım,<br /><br />Çok faydalı ve çok değerli bilgiler vermişsin. Ellerine sağlık. Sarma dolma yaparken açıp açıp okurum ben artık bu yazını.<br /><br />SevgilerPelinhttps://www.blogger.com/profile/07128775031803577928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post-4988733022909733682012-04-24T22:39:11.529+03:002012-04-24T22:39:11.529+03:00etkinligimize böyle güzel tariflerle katilmanizi c...etkinligimize böyle güzel tariflerle katilmanizi cok isterdim. Bekliyorum:)PaSaSofraMhttps://www.blogger.com/profile/00114644203001403537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post-39367102102062581652012-04-24T17:42:39.197+03:002012-04-24T17:42:39.197+03:00Sevgili Nejla,
Harika bir dosya konusu bulmuşsun.
...Sevgili Nejla,<br />Harika bir dosya konusu bulmuşsun.<br />Bende, içinde asma yaprağında sardalyadan, havuç-soğan-pırasa dolması gibi 24 adet farklı dolma tariflerinin olduğu kategorimle sarma ve dolma tariflerimle bu liste de yer almak isterim.<br /><a href="http://muhteremleafiyetle.blogspot.com/search/label/SARMA%20ve%20DOLMALAR" rel="nofollow">Sarma ve Dolmalar</a><br />İçlerinde en ilginç ve değişik olanının <a href="http://muhteremleafiyetle.blogspot.com/2010/04/hodan-ispit-yapragi-sarmasi.html" rel="nofollow">Hodan-Ispıt Yaprağı Sarması</a> olduğunu belirtmek isterim.Muhterem'le Afiyetlehttps://www.blogger.com/profile/00586422021546739158noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post-24570134447024765032012-04-24T17:28:38.051+03:002012-04-24T17:28:38.051+03:00bu guzel puf noktalar ıcın cok tesekkur ederım bu ...bu guzel puf noktalar ıcın cok tesekkur ederım bu yıl benım yapragımda tokattan gelecekzeymurancafehttps://www.blogger.com/profile/10706609840079805246noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post-3920175118404559132012-04-24T15:59:31.124+03:002012-04-24T15:59:31.124+03:00harika bir post olmuş:) hepinizin ellerine sağlık ...harika bir post olmuş:) hepinizin ellerine sağlık sevgiler sevalyemekbiraşkhttps://www.blogger.com/profile/04127185835466497871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1017817887388810529.post-1440988475282769632012-04-24T13:28:33.364+03:002012-04-24T13:28:33.364+03:00Anadolu'da bazı yörelerde sarmanın, dolmanın a...Anadolu'da bazı yörelerde sarmanın, dolmanın altına pirzolalık kemikli et konur ki, lezzet katmerlenir.<br /><br />iste bu, yine sevgili babaannemden bahsedecegim ama babaannem yaprak ve lahana sarmalarini comlekte ve tandirda pisirirdi(nevsehirliyiz)comlek ve tandirimiz meshurdur.kemikli etleri koyardi icerisine off mis gibi hupletirdik.<br /><br />guzel bir arsiv oluyor emegine saglik Nejla...<br /><br />sevgilerimle...Fatmahttps://www.blogger.com/profile/02088154857064647750noreply@blogger.com